A vágyaid azért vannak, hogy megvalósítsd őket

Bejegyzés megosztása

Ez így nagyon kézenfekvő, ugye? Mondhatnánk, hogy magától értetődő.

Miért nem valósul meg mégis mindegyik vágyad?

Ez egy izgalmas kérdés. Ebben az írásban végig vesszük a lehetséges okokat.

A körülmények

Rögtön az elsők között vegyük azt, ha úgy gondolod, hogy van bármi körülmény, ami akadályozza, hogy megvalósuljanak a te saját vágyaid.

Hm, nézzük meg ezt kicsit közelebbről. Mondjuk, szeretnéd a szülinapodat megünnepelni a barátaiddal egy kerti parti keretében.

Mik lehetnek a külső körélmények?

Rajtad kívül még másokat is érint ez a dolog. Akkor nyilván azt gondolod, hogy tőlük is függ, hogy az ötleted sikerül-e.

Szükség van megfelelő időjárásra, mert pont szabadtéren tervezed az eseményt.

Valamilyen eszközre is szükséged lehet, amid most még nincs. Teszem azt, egy klassz grillsütő, hogy finom ételekkel várd a vendégeket. Ettől is függhet a megvalósulás.

Mindegyikre érvényes, hogy a kulcs valójában a te hozzáállásod.

A magyar nyelvben ide vonatkozó mondásunk: „Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten.” Vagyis az az elvárás, miszerint a másik érintett személyek, az időjárás, és az eszköz, amire szükséged van mind-mind a legjobban fog alakulni, az elindít egy tényleg pozitív kimenetet. Egész biztos, hogy éltél már meg olyat, amikor spontán minden jól alakult. Épp ráértek a barátok, szuper napsütéses időtök volt és a szomszéd pont kölcsön tudta adni a grillsütőjét.

Miért állítják be mégis sokan spiri szövegnek, hogy te teremted a vágyaidat? A spiritualitás, a spirituális szavunkat lejáratták, amit igazán sajnálok, mert mindannyian spirituális lények vagyunk. Az, hogy ki mennyire éli ezt, a meggyőződésének, hiedelmeinek és tapasztalásainak függvénye. Ez olyan, mint a gravitáció. Csinálhatunk úgy, mintha nem lenne. Attól az még van és működni is fog az adott helyzetben. Például amikor leejted a tollad, az szélsebesen száguldani fog a Föld középpontja felé. Ahogyan a vágyad is száguldani fog a megvalósulás felé, ha ismered a 4 oda vezető lépést. Amiről mindjárt  szó lesz.

Szóval van a dolognak egy ilyen szellemi oldala. A vonzás törvénye, a gondolatok teremtő ereje létező valóság. Ha nem is teljesen úgy, ahogyan elhíresült.

A gondolatainkhoz érzelmek is tartoznak. Ezek óriási erővel bírnak. Zabolázatlanul túlságosan nagy erővel is. Jól használva pedig iránytűként. Egyszerűen ez a következőt jelenti: ha jól érzed magad attól, amit gondolsz/teszel, akkor jó irányba mész. Ha frusztrál, nyomaszt, biztosan tudhatod, figyelmed most zsákutca felé halad, ideje áthangolni. (Megjegyzem, a félelem megjelenése egy fura dolog. Van, hogy csak a határaidat jelzi, és arra hív, hogy haladd meg, tágítsd! Onnan fogod tudni, hogy igaz-e ez, ha kipróbálod és utána büszkeség és jó érzés tölt el, hogy megtetted, és az eredmény is téged igazol.)

Gondolat és érzés szinten így alakul hát a teremtésed.

“Bízzál Istenben, és tartsd szárazon a puskaport.” Ez szól a tetteink erejéről. Vagyis nem elég gondolni és jókat érezni közben, a tettekre is szükség lesz az álmaid valóra váltásához.

Oké, nézzük ezt át sorban. Ahogy ígértem.

 

Mi az a 4 lépés, amin keresztül a teremtésed zajlik?

A vágy

Ez a legszebb része a folyamatnak. Mintegy villám, beléd hasít az az élmény, hogy vágysz valamire. Ezt másképp vonzódásnak is nevezhetném. Vonz az a valami, és ezzel indítod be a magadhoz vonzását. Elképzeled, lehetőleg minél színesebben, szagosabban, minél részletesebben.

Ez csoda jó! Imádom! És itt cáfolnék meg egy téves mondást, miszerint az álmodozás nem vezet sehová. Vagyis értelmezzük jól: önmagában tényleg nem, ezért megyünk is tovább.

A döntés

Ezzel adsz erőt az egésznek. Önmagában a vágy még nem teremt. Akkor fordulhat termőre, amikor megerősíted a döntéseddel. „Igen, ezt akarom.” Nem játszásiból, hanem tényleg. A döntésed ugyanis kötelez. Az életed és önmagad komolyan vételének a pecsétje.

Ha nem veszed komolyan, azzal elárulod magad. Amikor elárulod magad, megszakad a teremtésed. És ettől elbizonytalanodsz, hogy ez neked nem is sikerül. Mert belenézni a részletekbe, mi múlt rajtad mindebből, sokkal felelősségteljesebb, amolyan érett felnőtt dolog. Sokan sétálnak közöttünk koruk szerint felnőttként, életük, gondolkodásuk és cselekedeteik szerint gyerekként.

Az érzés

Amikor eldöntötted, hogy mit akarsz, jöhetnek az érzések! Akkor jársz jó helyen, ha öröm és lelkesedés jár át, amikor a vágyadra, annak megvalósulására gondolsz. Minél többet idézed fel ezeket az érzéseket, annál közelebb engeded magadhoz, hogy úgy legyen, ahogyan akarod. Érdekes ez, ám tény: azzal adsz valódi erőt a vonzásodnak, ha nem csak gondolatokat, hanem érzéseket is adsz bele! Sokat, jót és gyakran.

A tettek

Ez gondolom, nem meglepetés, hogy mindennek a koronája, hogy meg is teszed a szükséges lépéseket.

Meghívod a barátaidat, feldíszíted a helyet, elkészíted az ételt, megteríted az asztalt, stb.

Egyes spirituális irányzatok épp ezt a lépést hagyják ki. Arra buzdítanak, hogy elég lehunynod a szemed, elképzelni, amire vágysz, és várni, várni, várni, hogy megvalósuljon. tapasztalatom szerint, ha a fent említett 4 lépésből kimarad valamelyik, nem fog lesz szülinapi kerti partid a barátaiddal.

Próbáld ki a 4 lépést, légy a saját életed vágyteremtő és megvalósító gépezete!

Megköszönöm, ha megosztod velem a sikerélményeidet: marianna@sajatutadon.hu

Szeretettel,

Marianna

Kövess itt is

Figyelmedbe ajánlom az alábbi felületeket is:

Legutóbbi bejegyzések

A dolgozó ember lehet boldog is

Hogyan lát minket felnőtteket a tini generáció a munka-hivatás terén? Te szoktál beszélgetni tinikkel? Tudod, hogyan gondolnak ránk, felnőttekre? Mit

Aranykalitka

Mi az az aranykalitka jelenség, és miért olyan fontos, hogy ismerjük? Ismét egy tökéletes képi elem a magyar nyelvből. A

Ezek is érdekelhetnek