A tehetség mítosza

Bejegyzés megosztása

Amikor kimondom ezt a szót: tehetség, valami misztikus, csodadolog jut eszembe. Tehetségkutató műsorok, őstehetség kisgyerekek, média, hírnév.

Mi van a mérleg másik oldalán lévő többséggel? Akire nem, vagy alig jut figyelem sem idejekorán. sem később. Aki lehet, hogy úgy választ magának foglalkozást, hogy annak vajmi kevés köze van az álmaihoz, de még ahhoz is alig, amit szívesen csinálna.

Mire jó hát ez a tehetség mítosz? Hogyan profitálhat belőle egy egyszerű földi halandó?

Először is leplezzük le ezt a csillogó mítoszt. A tehetség szó nem csak azoké, akik rivaldafénybe kerülnek. Mindenki jó valamiben.

Hogyan derül ki, hogy ki miben jó?

Úgy, hogy figyelünk egymásra. Én egy olyan világban hiszek, ahol méltányoljuk egymás erőfeszítéseit, ahol számít, ami belőlem fakad, és amit szívesen odaadok magamból a világnak.

Utópisztikus elképzelés? Meglephet. Globális világ-méretekben talán. Kis közösségekben azonban teljes mértékben életképes lehet. Mi kell hozzá?

  • Emberek, akik érzik, hogy több van bennük, mint amit a világ ismer róluk, akik kíváncsiak a másik különlegességére is.
  • Idő és hely, hogy bizonyos időközönként találkozzanak.
  • Egy moderátor, aki lehetőségeket mutat és összefogja az ötleteket.

Mit adhat neked egy ilyen csoporthoz való csatlakozás?

  • Elfogadást – ítélkezés nélkül figyelnek rád.
  • Figyelmet, érdeklődést – kíváncsiak rád, arra, amiben te vagy jó.
  • Új ismeretségeket – érdekes embereket ismerhetsz meg, akikkel lehet, hogy máshol nem futnál össze.
  • Támogató közeget – egymás ötleteinek szárba szökkenését segítjük.
  • Inspirációt – mások történetéből te is ötletet és lelkesedést nyerhetsz.

Hol találsz ilyen csoportot?

A Tehetség napja, avagy mindenki jó valamiben olyan kezdeményezés, ami azt a mítoszt írja felül, hogy neked valami szuper kimagasló tehetségnek kell lenned, hogy értéke legyen annak, aki vagy, hogy más figyeljen rád azért, amit te képviselsz.

A program hagyományteremtő céllal indult 2017. márciusban. Olyan érdekes történeteket ismerhetsz meg, amik téged is inspirálhatnak a saját utad megtalálásában.

Ezen a napon te is szereplő és főszereplő lehetsz egyszerre, annak függvényében, mennyire bátran engedi bele magad a történésekbe.

Ha nyitottan érkezel, garantálom, hogy lesz 1-2 olyan élményed, amivel gazdagabb leszel.

Gyere, tarts velünk.

Tartozz te is a „hétköznapi” különleges, értékes emberek táborába.

Szeretettel várlak.

Marianna

Kövess itt is

Figyelmedbe ajánlom az alábbi felületeket is:

Legutóbbi bejegyzések

A problémák természete

Hajlamosak vagyunk címkéket aggasztani dolgokra, különösen, ami az elképzeléseinktől eltérőket illeti. Várunk valamit, nem úgy alakul, és máris gigantikus probléma

A dolgozó ember lehet boldog is

Hogyan lát minket felnőtteket a tini generáció a munka-hivatás terén? Te szoktál beszélgetni tinikkel? Tudod, hogyan gondolnak ránk, felnőttekre? Mit

Ezek is érdekelhetnek