A bejgli mellé

Bejegyzés megosztása

Az év vége, a karácsonyi készülődés elmaradhatatlan kelléke a bejgli. Amikor itt tartunk, már valóban csak napok vannak hátra az évből. Sok háziasszony rengeteget sürög-forog otthon, hogy minden elkészüljön az ünnepekre: takarítás, mosás, sütés-főzés, csomagolás.

A többiek már leeresztenek, a gyerekek a téli szünetet élvezik, a férj a szabadságát.

De mi van a ház úrnőjével?

Ha ismersz olyan elhivatott és szorgalmas nőt, aki év végén is a szeretteiért tesz-vesz, küldd el neki ezt a bejegyzést.

Gyönyörű dolog másokért önfeláldozónak lenni, munka után is fáradhatatlanul jelen lenni. Ha a szeretteid mosolya, köszönő szavai kísérik, akkor még hálás is.

Az év neked is hosszú volt, te is megérdemled a pihenést. Akkor tudod magad adni, ha te is töltődsz, pihensz.

Utazást és sok óra alvást nem tudok neked innen varázsolni, de a lelkedet simogató gondolatokból gyűjtöttem egy csokorra valót.

Fogadd szeretettel.

“Te aztán tényleg valaki vagy, tudod?
Történjen bármi veled a mindennapok sodrában
ugyanúgy állsz helyeden: megpróbálsz adni, s az
értékeid szerinti legjobb életet élni. Hát maradj olyan
lelkes, mint voltál, s ügyelj a dolgokra, mint eddig.
Minden rendbe jön.

Végigküzdöttél már sok-sok nehéz időt, ugye?
Bizony. Te talpra estél. Talán nem volt leányálom, s
nem is tudtad mindig, mit tegyél. De sikerült kitalálnod,
merre lépj. Különösen, ha sikerült megőrizned
humorod, s nem veszett el mosolyod.

Ha belegondolsz, rájössz magad is, hogy milyen erős
a személyiséged. Vannak emberek, akiknek nincs
mindenre válaszuk, de legalább megpróbálnak
reménykedni és hinni. Az ember látja az utat, bármi
várja is; minden csak attól függ, hogyan áll hozzá. S ha
rád nézek, tényleg… egy varázslatos embert látok.”

Ceal Carson

“Fordítsd az arcodat a nap felé és minden árnyék mögéd kerül.”

Helen Keller

“A világos látáshoz néha elegendő a nézőpont megváltoztatása.”

Antoine de Saint-Exupéry

“Bármit is teszel, szeresd magad azért, amit teszel.
Bármit is gondolsz, szeresd magad azért, mert azt gondolod.”

Thaddeus Golas

“Csak ma boldog leszek. Hiszem, hogy Lincolnnak igaza volt: ’a legtöbb ember olyan boldog, amennyire elhatározza magát, hogy az legyen’. A boldogság belülről jön, nem külsőségektől függ.

Csak ma megpróbálok alkalmazkodni az adott helyzethez, és nem vágyaimhoz igazítani mindent. Úgy veszem családomat, üzleti ügyeimet és szerencsémet, ahogy jön, és én alkalmazkodok hozzájuk.

Csak ma törődni fogok testemmel. Megdolgoztatom, vigyázok rá, táplálom, nem élek vele vissza, és nem hanyagolom el, hogy tökéletesen engedelmeskedjen parancsaimnak.

Csak ma megpróbálom csiszolni az elmémet. Tanulok valami hasznosat. Nem leszek szellemileg tunya. Olvasok valamit, ami erőfeszítést, gondolkodást és figyelmet kíván.

Csak ma edzeni fogom a lelkemet háromféle módon; jót teszek valakivel és titokban tartom. Megcsinálok két dolgot, amihez nincs igazán kedvem, ahogy William James mondja, csak az edzés kedvéért.

Csak ma kedves leszek. Olyan jól fogok kinézni, ahogyan csak tudok, csinosan öltözködöm, halkan szólok, udvariasan viselkedem, bőkezű leszek a dicséretekkel, senkit sem bírálok, nem találok hibát semmiben, és nem próbálok meg senkit sem megrendszabályozni vagy megjavítani.

Csak ma megpróbálok csak a mai napnak élni, nem akarom életem minden gondját egyszerre megoldani. Tizenkét órán keresztül képes vagyok megtenni olyan dolgokat, amelyeken egy életen át képtelen lennék.

Csak ma programot készítek. Leírom, mit akarok csinálni minden egyes órában. Lehet, hogy nem tartom be, de meglesz. Ez megszabadít két nyűgtől. A sietségtől és a bizonytalanságtól.

Csak ma szakítok magamnak egy fél órát, és pihenni fogok. Ebben a fél órában néha Istenre fogok gondolni, hogy egy kicsit távlatokban is gondolkodjak.

Csak ma nem fogok félni, főleg attól nem, hogy boldog legyek, hogy élvezni tudjam a szépet, hogy szeressek és higgyem, hogy akiket szeretek viszontszeretnek.”

Dale Carnegie

Szeretettel,

Marianna

Varga Marianna

Kövess itt is

Figyelmedbe ajánlom az alábbi felületeket is:

Legutóbbi bejegyzések

A dolgozó ember lehet boldog is

Hogyan lát minket felnőtteket a tini generáció a munka-hivatás terén? Te szoktál beszélgetni tinikkel? Tudod, hogyan gondolnak ránk, felnőttekre? Mit

Aranykalitka

Mi az az aranykalitka jelenség, és miért olyan fontos, hogy ismerjük? Ismét egy tökéletes képi elem a magyar nyelvből. A

Ezek is érdekelhetnek