Könyvajánló – A varázsbolt

Bejegyzés megosztása

„Mindenkinek van egy története, és idővel rájöttem,
hogy ezek a történetek lényegükben jobban hasonlítanak, mint gondolnánk.”

Ezt a mottót választottam könyvajánlónak, ebben benne van, amiért érdemes egy új könyvet kézbe venni. Minden új kiadás ismeretlen tájakra repít, új emberek közé. Egy pillanatra elfeleded hétköznapjaidat, és más bőrébe bújva kalandos utakra indulsz. És ha engeded, kivétel nélkül mindegyik elvisz a legizgalmasabb helyre a világon: mélyen önmagadba.

A varázsbolt

Egy idegsebész lebilincselő története az agy rejtelmeiről és a szív titkairól

A varázsbolt

Ha ez a könyv egy idegsebészről szól, hogy kerül a főcímbe egy varázsbolt? És mi ez a varázsbolt egyáltalán? Kérdeztem magamtól. Aztán gondoltam, bárhogy is van, ügyes húzás ez, hisz máris kíváncsian vártam, hogy fény derüljön a talányra.

Indulás

Milyen csodás lenne, ha minden kisgyerek szerető szülők közé érkezne, egy családba, ahol gondtalanul cseperedne fel, magába szívva minden szeretetet, tanítást, szépet és jót, ami útja során éri. Azonban korántsem minden gyerek élete felhőtlen.

A kérdés

Meddig cipelhető egy terhelt gyerekkor összes nehéz élménye? Mit lehet kezdeni a kialakuló félelmekkel és hogyan lehet helyt állni a felnőtteket is megpróbáló helyzetekben?

A válasz

Az egyik megoldás, hogy bezárod a szíved. Ettől persze csak látszólag leszel kevésbé sérülékeny. Hiszen így nemcsak a fájdalom, hanem a lehetséges örömök megélése is parányi lesz.

Másik út pedig, hogy egy résnyire mégis nyitva hagyod a szíved. És akkor könnyen megeshet, hogy történik valami „csoda”. Például egyszer csak lesz egy hely, ahol elfogadnak, ahol figyelnek rád, ahol fontos leszel. Egy hely, ahol az lehetsz, aki vagy. Ahol abban támogatnak, hogy a legjobbat hozd ki magadból. És máris bent vagy „A varázsboltban”. Hogy mi ez a hely és mi is történik ott? Hogy mi módon válik egy hétköznapi kiskamasz földi paradicsomává? Balgaság lenne tőlem, ha helyetted ezt leleplezném.

Egy biztos. Nemcsak egy izgalmas kalandot, hanem konkrét gyakorlatokat is olvashatsz arra, hogyan vedd kezedbe életed irányítását, hogyan mássz ki a megbántott (áldozat) szerepből, és kezdj valami jót az életeddel.

A folytatás

A folytatás továbbra is bővelkedik meglepő fordulatokban, észrevétlen beavatásokban, „aha” élményekben, és lelket melengető eseményekben.

Utazás önmagamba

Mélyen belekerülök a folyamatokba. Izgulok, és a bőrömön érzem a főszereplő érzéseit.

Közben kicsit meg-megállva és kívülről nézve a cselekményeket, megvizsgálom, hol a hasonlóság a történet és életem egy-egy szösszenete között. Mellette pedig tanulom, hogyan kerüljem el a buktatókat.

Felteszem magamnak a kérdést, hogyan vagyok én a kitartással, állhatatossággal, hittel, és a szívem megnyitásával, amikről menet közben olvasok. Igazi önismereti utazás lesz hát a sorokkal haladni.

Hétköznapi (?) történetek

Ez a történet nem mese. A mindennapok egyszerűségében fogant.

Még csak nagyon messze sem kell menned, hogy hasonlót találj. Kérdés, mennyire vagy kész éberen figyelni, és mennyire hagyod, hogy elérjen hozzád egy-egy élet-töredék.

Én kislány korom óta falom az ilyen történeteket. Felnőttként pedig elkezdtem szenvedélyesen gyűjteni őket. Hétköznapi hősökét, akik köztünk élnek, akik nincsenek rivaldafényben, akik sokak számára nem látszanak. Pedig valami rendkívülit visznek végbe. Vannak olyan bátrak, hogy megmutassák azt, amiben igazán jók.

Ajánlatom

„A varázsbolt” által egy különleges életbe léphetsz be. Ami az átlagosnál nehezebben indul, és szerencsére ezzel nem ér véget. Kirajzolódik egy nemes cél, egy hivatás képe. Hogy milyen módon lesz egy kamasz fiú tántoríthatatlan életcélja, és hogyan jut el a megszerzéséig, erről is szól ez a történet.

Róluk szól A TEHETSÉG NAPJA programom, amit idén márciusban hagyományteremtő jelleggel indítottam el. Nagy örömömre a jelenlévők közt igazi siker volt. Szeptemberben folytatódik a program. Jelentkezésedet örömmel várom.

Bátorítalak, hogy olvasd el ezt a könyvet.
Vágj bele ebbe a kalandba, hogy

  • lásd, milyen viszonylagos a jó és a rossz – hisz első percben még nem tudhatod, melyik mire jó, és hová visz,
  • tudd, milyen út vezet egy nehéz sorsú fiút az idegsebész hivatáshoz,
  • te is megtanulhasd ’A varázsbolt” által felfedett technikákat, hogy kapcsolódj igazi önvalóddal, és ebben az állapotban hozd meg életed kis és nagy döntéseit,
  • találkozz megérintő és felemelő emberi sorsokkal, melyek által te is érezheted életünk sokféleségének színességét.

Kalandra fel, Kedves Olvasó!

Hozzászólásban vagy e-mailen (marianna@sajatutadon.hu) kérlek, oszd meg élményeidet, és én ígérem, hogy eljuttatom a kiadóhoz, akiktől az a megtiszteltetés ért, hogy felkértek a könyv elolvasására.

Hálával és nagy örömmel tettem.

Varga MariannaSzeretettel ajánlom neked is.

Marianna

Ez a blog tartalom egy új sorozat kezdete.

Innentől havonta olvashatsz majd könyvajánlókat tőlem.
Csupa értékes, a Saját utadon előre vivő, fejlesztő műveket.
A következővel júliusban jelentkezem.

Erről, és további aktualitásokról, programokról hírlevélben értesülhetsz

Kövess itt is

Figyelmedbe ajánlom az alábbi felületeket is:

Legutóbbi bejegyzések

A dolgozó ember lehet boldog is

Hogyan lát minket felnőtteket a tini generáció a munka-hivatás terén? Te szoktál beszélgetni tinikkel? Tudod, hogyan gondolnak ránk, felnőttekre? Mit

Aranykalitka

Mi az az aranykalitka jelenség, és miért olyan fontos, hogy ismerjük? Ismét egy tökéletes képi elem a magyar nyelvből. A

Ezek is érdekelhetnek