Családállítás – éld a saját életed

Bejegyzés megosztása

A családállítás remek módszer, ha megrekedtél egy problémában, vagy az életed valamelyik területén. Rendkívül hatékony út, hogy boncolgatás és racionalizálás helyett végre meglásd azt, ami igazán fontos, ami aztán elvezet a változáshoz.belepes

Olyan, mint egy ajtó a lelked felé. 

Mire, kikre hat?

Finom lélek szinteken dolgozik, ezért aki nagyon a fejében van, nála gyakran időbe telik, hogy, míg beleengedi magát a folyamatba. Milyen az, aki túlnyomóan a fejében van? Sokat, túl sokat gondolkodik, nem engedi meg magának az érzéseit, esetleg racionalizálja, megmagyarázza azokat. Ám még ők is képesek a családállítás hatására közelebb kerülni érző önmagukhoz. A hatás nem marad el. Ha egyszer valaki megérzi, milyen fájni, majd az elengedés után megkönnyebbülni, már nem fog félni tőle soha többé.

Mi a fájdalom?

Egy hullám, ami jön, és megy. De csak akkor, ha hagyod. A fájdalom akkor nő meg, ha rajta tartod a figyelmedet. Szembenézni azzal, ami fáj, majd oldások után fellélegezni, az egyik legjobb dolog a világon. Ráadásul hatalmas és bátor cselekedet.

„Ha valaki nem akarja érezni az érzéseit, akkor a testét fogja érezni. Ha nem akarom érezni azt, hogy mérges vagyok, akkor valamim fájni fog. Ha nem akarom érezni, hogy szomorú vagyok, ha nem akarok sírni, akkor beteg leszek. Rengeteg betegség s fájdalom azért keletkezik, mert nem akarjuk érezni az érzéseinket! Ha van egy pont a pszichénkben, ahol valami baj van, akkor megbolondulhatunk a testünkben vagy megbolondulhatunk a lelkünkben. Nagyon sokan inkább a testünkben bolondulunk meg, mint a lelkünkben. A mi társadalmunkban kevésbé szégyenítik meg az embereket, ha a testükkel van valami baj, mint akkor, ha a lelkükkel.” Feldmár András

A családállítás lehetővé teszi, hogy megmutatkozzanak a VALÓDI, igazán fontos dolgok, amik a felszín alatt vannak.

Egy lépés

Pontosan ez az, amiért az egyik kedvenc eszközöm a megoldás felé vezető úton. Az egyik lépés, és nem az egyetlen, ezt nem győzöm eléggé hangsúlyozni! A lélek szintjén zajló történéseket az állítás során nem értelmezzük, hanem hagyjuk, hogy hassanak ott, ahol kell. Ami felszínre kerül, teszi a dolgát, abba beleavatkozni nem szükséges.

Ám idővel szerencsés követni, mi lett az eredmény, ami óriási szórást mutat, mennyi idő múlva jelenik meg. A másnaptól a fél-egy éven át sokféle válasz lehetséges. Ez az eltérés sok mindentől függ. Az illető nyitottságától, a probléma súlyosságától és természetétől, és más, nem látható dologtól is.

Itt is szükség van egy nyitottságra és bizalomra a módszer felé. Ha azt gondolod, neked ez nem működik, ez a hozzáállás nem segít téged, és nem segíti a jelenlévőket sem. Ilyen esetben inkább keress más, számodra bizalom telibb irányt. Szerencsére sok remek lehetőség közül választhatsz. Csodálatos korban élünk, a haladni, fejlődni vágyók több kiváló úton indulhatnak el, segítséget igénybe véve.

A szembenézés

bohoclanyTehát amikor megtörténik a szembenézés, a találkozás a probléma gyökerével, tudd, hogy a felszínre kerülő igazság az, ami gyógyít, nem a módszer. Mindannyian szeretetre vágyunk. Ha ez bármilyen módon megreked, sérelmet élünk meg, kisebbet vagy nagyobbat. Amikor megsérülünk, testben vagy lélekben, hirtelen védekezni kezdünk. Ilyenkor visszamegyünk gyerekbe, és csak magunkkal foglalkozunk. Fáj, és kész. Nincs más. Vakok leszünk a teljes egészre, a miértekre, az összefüggésekre. A lélek így védi magát. És egyben így is zárja el magát a szeretettől.

Megnyitás

Ebben a sértett, fájó állapotban újra nyitottá kell válni a szeretetre. Figyelem! Valódi fájdalmakról beszélünk, nem elbagatellizálható apróságokról. A lélek számára valódi igazságtalanságok történtek. Ezért szoktam nagyon büszke lenni azokra, akik eljönnek családállításra, hisz ők elismerik a fájdalmukat, közben már meghozták azt a döntést is, hogy nem szeretnének fájni többé. Ez csodálatos! E nélkül nem is működne.

Nem működik az, ha az anya küldi a gyerekét állításra. Vagy a nő a férfit.

Fel kell készülni, meg kell érni a változásra. Ezt más nem teheti meg helyetted.

Aki még fájni akar, az fájni fog. Egész addig, míg elege nem lesz a jelen állapotából. Akkor, és csak akkor fog ő maga lépni, segítséget kérni. És ez így van jól.

A csapda

Az ember igazán hajlamos túlfeszíteni a húrt. Olyan sokáig tűri fájdalmat, hogy az már az élete, a napjai minőségét befolyásolja. Nyilván nem pozitívan. Miért van ez, mi az időhúzás oka? Az egyik a nevelésben keresendő. Arra kondicionáltak minket, hogy a fájdalommal együtt lehet élni, egy életen át. Ez részben igaz is. Ha így teszel, az életed sohasem lesz olyan örömteli és boldog, amilyen lehetne. Nevethetsz sokat, de a nevetésed nem lesz valódi, a nevetésedet megjátszod. Mert szeretnél nevetni, de nem szívből jön. Tudod, milyen jó dolog örülni, de mélyen benned bánat van.

Bátorság

Dönts úgy, hogy megszabadulsz a kiteljesedésedet akadályozó nehézségektől. Pont.

Ha nehéznek érzed, keresd meg azt, akiben megbízol. A családállításban jártas szakember segít feltárni a motivációdat, és ha úgy érzi, készen állsz rá, akkor átbillenteni a félelemből az elhatározás állapotába.

Biztonság

Nyugodt lehetsz, csak olyan történik veled, amire a lelked készen van. Ezért nincs miért félned. Fantasztikus az a védelem, amivel a családállítás működik. Annyit fogsz meglátni, megtapasztalni, amit már be tudsz fogadni.

szivEgy probléma épp ezért lehet, hogy nem egyszeri alkalommal oldódik ki, hanem mint a hagymahéjak, menni kell lefelé, az igazi ok felé. Itt szükséged lesz a kitartásodra és az elköteleződésedre. Ezt picit lejjebb még kifejtem.

Csodavárás

Sokan úgy tekintenek a segítői módszerekre, mint varázsütéssel csodateremtésre. Csak a mesében van ilyen, illetve nagyon fejlett tudati szinten már tényleg az történik, amit az elme akar. Az elme, amit a szív irányít. Ebbe most nem megyek bele jobban. Képzeld el a megvilágosodott mestereket, ez már az ő szintjük.

Nem elvárható a csoda, mégis történni szokott. Miért? Mert az igazság felszabadító. Béklyók, régóta cipelt terhek esnek le, és új élet kezdődik.

Kitartás, elköteleződés

Lehet, hogy nem fogy el az összes probléma egyszerre. Itt jön a kitartásod, elköteleződésed a gyógyulásod iránt. Ha valamit nagyon szeretnél, eléred azt. Különösen, ha kész vagy megfizetni az árát. Időt, pénzt, energiát fektetni önmagadba.

Amit feszültségnek élsz meg, az egy felkiáltójel. Felhívás a gyógyulásra. Azon a nyomon elindulva keress igazi megoldásokat. Lépésről lépésre. Légy újra szabad.

Az állítás után

Csend van. Dolgozik a felszínre került igazság, az elengedés és a feloldozás. Hagyd ezt a folyamatot a bensődben zajlani, maradj csendben. Ez nem a kibeszélés időszaka, társadnak, barátaidnak még ne mesélj a történésekről. Finom, érzékeny folyamat ez, ha szétbeszéled, máshová kerül, és lassabban fog eredményt hozni. Légy türelmes, alázatos.
Amikor beteg a tested, azt sem tudod sürgetni. Vitaminokkal, pihenéssel segíthetsz magadon.

Itt a csend és az önmagadra figyelés segít.

Közvetlenül az állítás után, amikor hazaérsz, ne kezd el kitakarítani a lakást, megfőzni a heti menüt. Pihenj. Intézd úgy a dolgaidat, hogy a családod is legyen tekintettel rád. Kérd meg őket, hogy kíméljenek téged, legalább még aznap.

A hatás

vizcseppNapokig érezheted a hatását a történéseknek. Az is lehet, hogy semmit nem érzel, és el is felejted az egészet, ám egyszer, idővel megmutatkozik.

Legjobb esetben természetesen pozitív, és az adott probléma egyszerűen kisimul, elhagyja a napi valóságodat. És az is lehet, hogy nehezedik a helyzet. Ha ez nem átmeneti, ha egyre rosszabbul érzed magad, akkor feltétlen keresd meg az állításvezetőt, akinél jártál! Én ezért vállalok csak utólagos konzultációval egy ilyen együttműködést. Fontos nekem, mi lesz veled, és hogyan épül be a hatás az életedbe.

Eredet

A családállítás módszerét Bert Hellinger írta le egységesen. Egy afrikai törzsnél látta, és annyira megtetszett neki az a természetes és támogató hozzáállás, amivel a zuluk maguk közt megoldották a problémákat, hogy összevetve addigi tanulmányaival, nem csak leírta, hanem el is kezdte alkalmazni.

Mára már elterjed és elfogadott a testi és lelki problémák alternatív gyógyító eszközeként.

Van valami misztikus is abban, ahogyan megtapasztalja az ember. Egyszer csak érezhetővé válik egy nagyobb valóság, egység, amiben nem vagy egyedül, és egy nagyobb akarat, mint az önös érdek, ami téged és engem és mindannyiunkat szeretne boldog, kiteljesedett embernek látni.
„Vannak, akik úgy gondolják, hogy ők maguk keresik a lelkük igazságát. Pedig a nagy lélek gondolkodik és keresgél rajtuk keresztül. Ő is, akárcsak a természet, nagyon sok tévedést megengedhet magának, hiszen a rossz játékosokat könnyedén másokra cserélheti újra és újra.  Annak azonban, aki nem akadályozza őt a gondolkodásban, engedélyez néha egy kis játékteret, és akárcsak a folyó az úszót, aki hagyja magát sodródni az árral, a jó játékost is új partokra viszi, miközben a játékos felhasználhatja az ő erejét is.” Idézet Bert Hellinger, a Tömören c. könyvből

Családállítás 2016.10.09-én

Amennyiben késznek érzed magad arra, hogy letedd a terheidet, dönts gyorsan, vasárnap Budapesten megtapasztalhatod, hogyan működik.

Jöhetsz képviselőként és jöhetsz megoldásra váró saját problémával. Aki dolgozik a konkrét témáján, azt szolgáljuk mind aznap. Közben a képviselők is profitálnak a történésekből, észrevétlenül megszólítódik az ő témájuk is. Erről mesélek majd vasárnap, az állítások előtt.

Jelentkezés email-ben: marianna@sajatutadon.hu

Szeretettel:
Marianna

Maradjunk kapcsolatban! Az aktualitásokért iratkozz fel a hírlevélre!

Kövess itt is

Figyelmedbe ajánlom az alábbi felületeket is:

Legutóbbi bejegyzések

A problémák természete

Hajlamosak vagyunk címkéket aggasztani dolgokra, különösen, ami az elképzeléseinktől eltérőket illeti. Várunk valamit, nem úgy alakul, és máris gigantikus probléma

A dolgozó ember lehet boldog is

Hogyan lát minket felnőtteket a tini generáció a munka-hivatás terén? Te szoktál beszélgetni tinikkel? Tudod, hogyan gondolnak ránk, felnőttekre? Mit

Ezek is érdekelhetnek