Életed a saját kezedben – gyógyulás egy régi fájdalomból

Bejegyzés megosztása

Egy történetet hoztam ma neked. Inspiráló, pozitív történet. Azt rögtön hozzáteszem, hogy egy pozitívvá alakuló történet az elején messze nem lelkesítő. Sőt, igazából kilátástalannak és roppant fájdalmasnak érezhető. Amikor már eleged lesz a fájdalomból, és akarod, hogy legyen másképp, akkor lépni fogsz. Ez a legmeghatározóbb és legnagyobb tett a változás irányába.

És most lássuk a történetet.

Családállítás előtt

Andi, amikor egy előadás keretében hallott általam a családállításról, már kész volt az elhatározása, hogy ez kell neki . Volt egy régi és fájdalmas története, és úgy érezte, a családállítás megoldás lehet rá. Tudod, mint amikor régóta cipelsz valamit, ami  nehéz, és végre felbukkan egy reménysugár, ami könnyíthet rajta. Bejelentkezett és elsőként érkezett a napra. Engedte, hogy feljöjjenek a régi érzések és beleengedte magát. Szép és mély folyamata volt. A végén megtörtént a feloldódás. A gátak leomlottak. Kértem, hogy pihenjen utána. Ez nagy munka a léleknek. Kapcsolatban maradtunk, innen tudtam, hogy foglalkoztatja a megélt élmény, gondolatait és érzéseit füzetben vezeti.

Családállítás után 3 héttel

Később a családállítást követően, a 21 napos „szóböjt” letelte után beszélgettünk. (Pici kitekintés: 21 napig nem beszéljük „ki” a családállításon történteket, hagyjuk az érzéseket dolgozni, ülepedni. Ezután viszont szükség van az élmények tudatos szintre hozására, vagyis megértésére, a felismerések és a mindennapi életben hasznosítható gyakorlati lépések megbeszélésére. E nélkül az illető magára marad a folyamatában, és nincs biztosítva, hogy jó helyre kerüljön a története. Felkavaró és kezeletlen maradhat. Ezért vállalok én csak és kizárólag után-követéssel családállítást.)

Andi elmesélte, mekkora lépést tett az édesapjával való kapcsolat rendezésére a családállítás hatására. Bevallom, meghatódva és elismerően hallgattam. Megtette az első, hatalmas lépést, kifejezte kapcsolódási igényét, és hosszú idő után igazi beszélgetésbe kezdtek. És láss csodát, az apa erre nem bezárt, mint addig bármikor, hanem megnyílt! Válaszként elmondta, hogy ő is szeretne közeledni a lánya felé, csak… és ez már legyen az ő történetük titkos folytatása. Annyit elárulhatok, hogy pozitívan folytatódik. Azzal, hogy egyértelmű és közös lett a szándék, hogy jobbítsanak a kapcsolatukon, már a lépések is könnyebbé váltak, hogy elinduljanak efelé.

A nagy váltás

Amit még igazán szeretnék láttatni Andi kapcsán: a helyzet elszenvedőjéből annak irányítójává vált. A családállítás által felnőtt ehhez az új szerephez. Ez óriási lépés a léleknek és azonnal megmutatkozik az eredménye is.

Ekkora ereje van, ha mersz szembe nézni bármely régi és fájó helyzettel az életedben.

És ekkora jelentősége van annak, hogyan alakul saját férfi és női szereped felnőttként. A családi minták, gyerekkori élmények hatalmas erővel bírnak. Megismerni és átírni őket felszabadító és határtalan jó érzés.

Aktuálitás

Várlak téged is a férfi/női szerepekről szóló családállításon, Budapesten, 2017.05.14-én.

Jelentkezés: marianna@sajatitadon.hu

Csodás és tartalmas hosszú hétvégét kívánok.

Szeretettel,

Marianna

Kövess itt is

Figyelmedbe ajánlom az alábbi felületeket is:

Legutóbbi bejegyzések

A problémák természete

Hajlamosak vagyunk címkéket aggasztani dolgokra, különösen, ami az elképzeléseinktől eltérőket illeti. Várunk valamit, nem úgy alakul, és máris gigantikus probléma

A dolgozó ember lehet boldog is

Hogyan lát minket felnőtteket a tini generáció a munka-hivatás terén? Te szoktál beszélgetni tinikkel? Tudod, hogyan gondolnak ránk, felnőttekre? Mit

Ezek is érdekelhetnek