Bővebben a csoportokról,

valamint az aktuális programok

Miért jó a csoportos közeg?

Tanulni és fejlődni sokféleképpen lehet. Otthon egyedül a számítógép előtt, vagy személyes jelenléttel egy külső helyszínen, irányított csoportos foglalkozás kertében. Ez utóbbi nem egyenlő az iskolai oktatási formával. Itt nincs tanár, aki kiáll és ledarálja az információkat. A tréning, workshop során rögtön mély vízbe ugrunk: alkalmazzuk a hallottakat, látottakat.

Ezt hívjuk tapasztalati tanulásnak. Résztvevőként üres információ helyett azonnal alkalmazható tudás birtokába jutsz.

A többiek jelenléte segít abban, hogy felismerd, nem vagy egyedül a saját kihívásoddal. A megértés és együttérzés támogatást hív elő a jó érzésű emberekből. Így máris megannyi szurkolód lesz a fejlődés egyes lépcsőnek megtétele közben.

A csoport vezetőjeként megteremtem számodra azt a közeget, ahol biztonságban kísérletezhetsz, kipróbálhatod magad új helyzetekben. Az elmélet/gyakorlat aránya a csoportjaimon 1:4 a gyakorlat javára!

Mikor nem való neked a csoport?

Ha a személyes érintettséged olyan nagy a benned forró témában (felkavar, érzékenyen érint), hogy arról sok ember előtt nem szívesen beszélsz, akkor az egyéni mentorálást javaslom neked, amiről szintén olvashatsz bővebben.

Milyen témájú csoportokat szervezek?​

Következzen egy felsorolás és rövid leírás a csoportjaimról.
A felsorolás nem teljes körű. Folyamatosan támadhatnak új ötleteim. Jelezni fogom az épp aktuálisakat.

Tehetség napja, avagy mindenki jó valamiben

Ezen a 3 órás programon találkozhatsz olyan emberekkel, akik megtalálták, mi az, amivel igazán szeretnek foglakozni, ami a szenvedélyük. A tematika is izgalmas, ráadásul a szünetekben köthetsz új ismeretségeket, és könnyen lehet, hogy új ötleteid támadnak saját irányodat illetően.

Nem kell híres, nagy sztárnak lenned, hogy értéke legyen annak, ami vagy.

Megtalálom a hivatásom

Munka vagy hivatás?

  • Te már azt csinálod, amit szeretnél?
  • Úgy kelsz fel reggel, hogy alig várod, hogy elkezdődjön az aktuális munkanapod?

Ha igen, gyere, és elmeséld a te utad, a te történeted.

Ha nem, ez a nap nagy lehetőség a saját HIVATÁSOD megtalálására!

Asszertív kommunikáció

Cél annak a megértése, és aktív befolyásolása, ami két vagy több ember közti kommunikáció során zajlik. A megértés elengedhetetlen feltétele annak, hogy képessé válj a folyamat irányítására, akár egy kényelmetlen helyzetben is. Hihetetlen? Elsőre biztosan. Járj utána!

Asszertivitás = önérvényesítés és együttműködés. Mindkettő egyidejűleg. Nem egy nap alatt leszel profi, ám látványos fejlődés már egy nagyobb tréning után érzékelhető. A környezetedben lévőknek is fel fog tűnni.

Konfliktuskezelés

Minden esetben két fél teremti a konfliktust. Ez az alap, amit körbe járunk, mert ennek e megértése lesz a kulcsa a konfliktusaid kezelésének.

Ezután megnézzük, milyen utakon avatkozhatunk be a folyamatba, hogy az békés, de legalábbis elfogadható kimenetelt hozzon a „háborúban”. Szépséges út, nagy felismerésekkel.

Minimális elmélet, sok gyakorlat, hogy azonnal használható tudást kapj.

Kreativitás magas fokon

Kreativitás, ami ha éled, szárnyakat ad az életed minden területén, ha viszont nem találod magadban, döcögősek a dolgok körülötted.

Miközben a szót magát sokan ismerik, mint készséget önmagukban azonban kevesen ápolják, fejlesztik. Pedig mind a hivatás megtalálásában és végzésben, mind az emberi kapcsolatainkban óriási jelentősége van, éli-e valaki a fantáziadús, ötletgazdag énjét, vagy a rutinok rabságában éli az életét.

Ezen a csoporton felturbózzuk a kapcsolatodat az alkotó éneddel, hogy vidáman, ötletesen, sokszínűen éld az életed.

Rendhagyó évtervező

Mindannyiunk élete tele van „kell” típusú teendőkkel. Ez a program azzal a céllal is jött létre, hogy utat engedjünk annak, amit a legjobban szeretnénk, a szívünkből. Az igazság az, hogy a vágyaink hajtanak minket előre, belőlük merítünk erőt.

Ami igazán számít, az bent van a szívünkben. Ezzel kapcsolódunk a rendhagyó évtervezőn. És egymással is. A csoport támogató ereje megtöbbszörözi a hatékonyságot.

Fogunk járni az elménk oldalán is, javarészt azonban a szívünk szavát igyekszünk meghallani.

Családállítás

A világban alapvetően rend van. Szabályszerűségek mozgatják. Igaz ez a családi, és munkahelyi környezetre egyaránt.

A családi rendszerünkben lévő rend és béke az egyik feltétele annak, hogy az életünk békés-, mi pedig erőforrásosak legyünk.

Családállítás során a lelkünkben rejlő – sokszor nem ismert – tartalmaké a fő szerep. Ezek megismerése a gyógyulásunk kulcsa.

Rendszerállítás

A szervezeteket is bizonyos rendszerűség mozgatja. Ha megsérül a rend, annak konkrét tünetei vannak. A fejlődés megakadásában, munkahelyi viszályok kialakulásában, és sok más álruhában mutatja meg magát.

A rendszerállítás egy alternatív stratégiai eszköz, amely remekül be tud indítani folyamatokat. azzal éri ezt el, hogy megmutatja az elakadás rendszerbeli okát.

Helyreállító konfliktuskezelés

Ez a legszebb és leghumánusabb csoportos vitarendező módszer, amit valaha hallottam és tanultam.

A konfliktusok megoldása és az esetleges kár helyreállítása konstruktív és erőszakmentes módon történik, az érintettek számára elfogadható keretek között, csoportos megbeszélésen. Nem bűnbakot keresünk, akit megbélyegez a közösség a tette miatt, hanem belátásra és jóvátételre törekszünk.

A művész útja

12 hetes folyamat az alkotó erőd felturbózásáért.

Három hónapon keresztül hetente találkozunk kiscsoportos formában. Hétről-hétre újabb kihívások segítségével kerülsz kapcsolatba a benned lévő művésszel. Elengedve a belső korlátokat utat engedünk a gyermekien felszabadult létezésnek. Ez legalább annyira egyéni belső munka, mint amennyire érvényesül benne a csoport támogató ereje.

A legizgalmasabb randevú az alkotó önmagaddal.

Saját utadon önismereti csoport – Aki vagy, és aki lenni szeretnél

Ez egy önfejlesztő csoport az egyre tudatosabb és elégedettebb önmagadért. Kevés elméleti alap mellett a főszerep a sok-sok izgalmas helyzetgyakorlaté. Cél: önmagad megismerésére és fejlesztésére, csoportos támogató közegben. Sok móka, kacagás, mert az életet csak vidáman érdemes élni! Havonta találkozunk, és miközben zajlik a belső munkád, találkozol a többi csoporttag belső megélésével is. Épp ennek a bizalmas légkörnek okán ez egy zárt csoport, igazi megnyílás és mélyülés így lehetséges. Várható eredmény: Önmagad megismerése és kiteljesítése.  Önbizalmad, magabiztosságod növekedése. Felszabadultság, vidámság.

Téged melyik érdekel?