Cégeknek

Mit akar egy cég?

Minél több profitot.

Ennek érdekében pedig azt, hogy a tudatosan megválasztott cél felé haladva gördülékenyen menjenek a folyamatok, mindenki tudja és tegye a dolgát. Mindez kellemes hangulatban természetesen. Egy karizmatikus vezető joggal akar elkötelezett munkatársakat és azt, hogy mind együtt alkossanak egy ütőképes csapatot.

Ha ezek adottak, a szervezet élettel teli, dinamikus és fejlődő. Olyan, ahová szívesen jelentkeznek az emberek, és ahonnan nem akarnak tovább menni.

Mi történik akkor, ha nem úgy mennek a dolgok, ahogyan a vezető szeretné? Ha valamelyik területen probléma üti fel a fejét, amit a régi, jól bevált céges módszerekkel nem sikerül megoldani?

Ilyenkor kell a külső szem, egy szakember, aki segít más módon látni az összefüggéseket a kiváltó ok és a tünet között.

Látni, ami van és segíteni a tovább növekedést, egy hatalmas erőforrás, amire minden magára adó, versenyképességre törekvő cégnek szüksége van.

De miért kell külső szem?

Mert a rend és a rendetlenség is kívülről látszik igazán.

Minden szervezet egy élő rendszer.
Minden élő rendszer szabályszerűségek mentén működik. Struktúrák, dinamikák, emberek által.
A szervezeteket/cégeket emberek töltik meg élettel. Ha az emberek jól vannak, elhivatottak lesznek. Az elhivatott munkatársak szorgalmasak, sok profitot termelnek.
Épp ezért ismerni, fenntartani és előre vinni a folyamatokat, létszükséglet.

Milyen módszerrel lehet élő, dinamikus céget fenntartani?

Ez minden esetben egy alapos helyzetfeltárás után derül ki.

Különböző monitorozó tesztekkel, feltáró beszélgetésekkel, amik segítenek tisztán látni a kiinduló helyzetet.

Ezután jöhet az építkezés.

Példaként két út, ami mindig meghozza az eredményt:

A kérdés ma már nem az, hogy szükség van-e a fent említett, fejlődést hozó módszerekre a szervezetnél.

A kérdés az, hogy te, vagy a konkurenciád lesz gyorsabb?

Kérj időpontot, hogy gyorsító pályára tehessük a céged! Az első alkalom egy kötelezettségek nélküli beszélgetés, az elképzeléseink egyeztetése.

Miért szavazz bizalmat nekem?

Négy éve tartok cégeknek tréningeket, a visszajelzések alapján elégedett résztvevőkkel. Ez az idő elég arra, hogy jártasságom legyen a különböző kihívások kezelésében és szerencsére nem annyira sok, hogy az unalom vagy a kiégés jelei mutatkoznának rajtam.

A honlapomon számos gondolatot olvashatsz tőlem, ami segít, hogy egy benyomásod legyen rólam. A döntéshez, a közös munkánk előszobájaként, egy kötelezettségek nélküli első találkozó is segíthet.

Figyelem!

Van még egy trükk, amennyiben szeretnél valami különlegessel kitűnni az átlag vállalkozók sorából.

Ez a Márkaépítő interjú.

Az ember emberhez szeret kapcsolódni, nem egy céghez. Amennyiben egy cégvezető meg meri mutatni a profizmusa mögötti emberi arcát, a szervezetének erősségeit és küldetését, vásárlók tömegét nyeri meg vele.

A sikerhez vezető út, a közben megjelenő kihívások mind olyan értékek, amik közelebb hoznak egy terméket vagy szolgáltatást az érdeklődőhöz, és amik által természetes úton válik az érdeklődőből vásárló.