Blog

Blog

A dolgozó ember lehet boldog is

Hogyan lát minket felnőtteket a tini generáció a munka-hivatás terén? Te szoktál beszélgetni tinikkel? Tudod, hogyan gondolnak ránk, felnőttekre? Mit látnak belőlünk? Én 2 nap alatt 3 tizenévessel beszélgettem külön-külön a pályaválasztásról. Ezek után elmondhatom, hogy az egyik szemem sír, a másik nevet. Hatalmas elismerés nekik, hogy őszinték voltak! Nem kerteltek, nem beszéltek mellé. (Csak zárójelben kérdezem, szerinted a felnőttek hány százaléka lenne őszinte ebben a témában vagy egyáltalán?) Megkérdeztem tőlük, milyen mintát látnak maguk körül, például a szüleiktől.

Blog

Az erők mozgatnak minket, vagy mi mozgatjuk az erőket?

Erre a kérdésre ebben a formában nem létezik helyes válasz. A jó megközelítés szerintem az is-is. Ezzel be is fejezhetnéd az olvasást, ha nem hoztam volna a mostani időszakra vonatkozó aktualitásokat, amik egyébként mélyen beljebb is mutatnak, mint a címben sejtett tartalom ígérete. Beljebb az életünk alakítása felé.

Blog

Aranykalitka

Mi az az aranykalitka jelenség, és miért olyan fontos, hogy ismerjük? Ismét egy tökéletes képi elem a magyar nyelvből. A csillogó arany, mint értékes fém, és a szabadságra született madár börtöne, a kalitka. Kívülről arany, belülről kalitka. Arra kérlek, kedves Olvasó, tedd a szívedre a kezed, és gondold végig, mikor hoztál utoljára olyan döntést, amit kényelem, megszokás, és a „biztonság” illúziója táplált? A jó és rossz hírem egyszerre, hogy mind kerültünk már ilyen csapdába, és mind meg is fizettük az

Blog

A stílus csak külsőség?

Figyelted már, mennyire megosztó a stílus téma? Van, aki szerint csupán külsőség, mert ami számít, az belül van. Vagyis a tulajdonságaink. Egy másik tábor – jellemzően nők – igen sok időt töltenek a megfelelő öltözék, kiegészítők, smink kiválasztásával, elkészítésével. Mint oly sok esetben, itt sincs egyedül üdvözítő igazság. Van azonban valami, ami igenis számít.

Blog

Elindult az újév!

2024 kezdete egy ajtó az új lehetőségek felé! Hogyan érdemes indítani az évet? Három csokorba gyűjtöttem a gondolataimat erről.

Blog

Mivel töltsük 2023 utolsó napjait

Mind másképp éljük meg az év végi ünnepeket. Kinek pihenést, megnyugvást, kinek rengeteg melót hoznak december napjai. Számomra az igazi kérdés, mit engedek meg magamnak. Vajon jobban fogom magam érezni attól, ha még eggyel több pipa lesz a feladatlistámon? Szerintem az egész éves kitartó munka és magánéleti teendők után megérdemeljük a pihenést.

Blog

A kérdések varázslatos ereje

Sok-sok olyan eszköz van a kezünkben, amit nem- vagy nem tudatosan használunk, holott helyzeteket, kapcsolatokat megváltoztató erejük van. Ilyen a kérdéseink varázslatos és gazdag tárháza. Minden, amire tudatossá válunk, aminek a működését megértjük, lehetőségként és erőként érvényesül, amivel kreatívan alakíthatjuk az életünket. Most olyan továbbgondolásra való szempontokkal készültem a kérdések világából, amivel kész leszel helyzeteket megoldani és a kapcsolataid minőségét javítani. Magaddal és másokkal.

Blog

Kézírás-rituálé: A belső gyógyulás írásos útja

A kézzel írásunk annyira triviális, magától értetődő, és egyszerű tevékenység a mindennapjainkban, hogy a gyógyító hatását már kevesen ismerjük, és még kevesebben használjuk. A mostani bejegyzésben három olyan területet felé kalauzollak el, melyeket kiválóan használhatunk a személyiségünk kiterjesztése, egy minőségibb verziónk megteremtésére. Olyan izgalmas, hogy nem kell megváltoztathatatlan tényként elfogadni azt, akik vagyunk! Egy mégoly egyszerű tevékenység, a kézzel írás alkalmazásával újra alkothatjuk önmagunkat!

Blog

Blog Kövess itt is asszertivkommunikacio sajatutadon sajatutadon marianna-varga Iratkozz fel hírlevelemre!

Tovább olvasom »

Iratkozz fel hírlevelemre!