A kevés az új több

Bejegyzés megosztása

Éveken át dőltem be annak a külső nyomásnak, hogy akkor leszek jobb, ha valamiből – lehetőleg minél több dologból – több lesz nekem. Tudásból, diplomából, pénzből, ruhából, ismerősből, programból, fb bejegyzésből… Sorolhatnám.

Pontosan emlékszem a fordulópontra, amikor elegem lett ebből.

Nem tetszett, hogy:

➡️ tele volt a naptáram, minimális üres nappal,

➡️ a heteim mókuskerékszerűen ismétlődtek: munkával töltött napok pár óra szabadidővel, amiben már elég fáradt voltam ahhoz, hogy ne élvezzem, és a hétvégék, amikor a hétköznapokat ellensúlyozandó a pihenést próbáltam összeegyeztetni az aktív kikapcsolódással.

Elkezdtem nemeket mondani, amikből aztán igenek lettek. Nem a külső elfoglaltságokra, igen a minőségi időtöltésre, akár magammal is, egyedül.

Ez a verzió már kedvemre való volt.

A hatás egyre több életterületre begyűrűzött. Munkahelyemet saját vállalkozásra cseréltem. A lakás holmijait kiszortíroztam, elajándékoztam, amikre már nem volt szükségem (nem áltattam magam azzal, hogy egyszer majd jó lesz). Program dömping helyett néhány értékes darabra nevezek be.

A kevesebb az új több. Ez lett a jelmondatom.

Ugyanis ezektől a változásoktól jobban éreztem magam. Több tér lett a napjaimban. Végre szellős és élhető lett az életem.

Minden szempontból minőségi lett a változás.

Most már tudom, hogy az egyszerűség a megfelelő irány számomra.

Neked mi a jelmondatod?

Írd meg e-mailben, kíváncsi vagyok rá(d).

Szeretettel,

Marianna

Kövess itt is

Figyelmedbe ajánlom az alábbi felületeket is:

Legutóbbi bejegyzések

A problémák természete

Hajlamosak vagyunk címkéket aggasztani dolgokra, különösen, ami az elképzeléseinktől eltérőket illeti. Várunk valamit, nem úgy alakul, és máris gigantikus probléma

A dolgozó ember lehet boldog is

Hogyan lát minket felnőtteket a tini generáció a munka-hivatás terén? Te szoktál beszélgetni tinikkel? Tudod, hogyan gondolnak ránk, felnőttekre? Mit

Ezek is érdekelhetnek