Történetek, amik inspirálnak

Bejegyzés megosztása

Kisgyerekkorunktól imádjuk a történeteket. Belebújunk a főhős bőrébe, vele izgulunk, félünk és örülünk. Felnőttként is szívesen követjük mások siker sztorijait. Tudatosan olvasva elleshetjük a „trükkjeiket”, közelebb kerülve ahhoz, hogy mi magunk is elérjük az elérhetetlennek tűnő vágyainkat.

Vagyis a történetek:

  • által kinyílik a világ,
  • motiválnak, lelkesítenek,
  • emlékeztetnek a legjobb önmagadra,
  • lehetségessé válik a lehetetlen, leküzdhetővé a legnagyobb kihívás,
  • elérhető közelségbe kerül az, hogy te is megtaláld a Saját utad.

Miért szeretem én a történeteket?

Míg más bélyeget, vagy régiségeket gyűjt, én az érdekes emberekre „bukom”. Közülük is azok a hétköznapi hősök izgatnak, akik megtalálták a hivatásukat. Már kora gyerekkorom óta szívesen fedezek fel magam körül másokat, így a hosszú évek csak a témát specializálták, nem a közeget.

Ezen kívül foglalkoztat az egészség, a gyógyítás, különösen annak a lelki része. Hiszem, hogy egy egészséges személyiség kellő tudatossággal képes megteremteni saját boldogságát.

Gyerekkorom óta bátran leszólítom az embereket, akik érdekelnek. Családi legenda, hogy óvodásként is odamentem felnőttekhez, és megkérdeztem például ezt. „Szia bácsi, hova mész?”

Ennyi év után rácsodálkozom, hogy az interjúkkal valójában ezt viszem tovább. Kicsit talán felnőttesebb, de semmiképp sem komolykodó formában. Az interjúk a legkedvesebb közegem.

Három könyvem közül a középső egy interjús kötet, 11+1 inspiráló történettel. Hősei hétköznapi emberek, mint te meg én. Attól különlegesek, hogy megtalálták, amiben ők jók, és bátran a nyomába eredtek annak, mi az, amikben ők jók, amiben örömüket lelik, amiben kiteljesedhetnek.

Könyvet olvasni örök divat, függetlenül életkortól, társadalmi- vagy anyagi helyzettől.

Amikor a könyv készült, a sorsom megpecsételődött: Tudtam, nem hagyhatom abba a történetek megosztását, ezért immár hanganyagok, podcast formájában elérhetők.

A Saját utadon youtube csatornán és az Irányváltó podcast felületeimen találod őket.Keresheted a Spotify, a Google podcast és az Apple podcast oldalain is.

Ma a két legfrissebben kikerült felvétel interjú alanyait szeretném bemutatni neked röviden.

Tiszta lap és zentangle – Beszélgetés Hrubos Margit hobbiművésszel

Margo már régóta kapcsolódik saját kreatív énjével. Éli és élvezi ezt a közeget, ezt az utat. Az irányváltás 6 éve történt az életében: immár vállalkozóként, egy munkahely kötöttségeitől függetlenül adja másnak azt, ami a szívbéli hivatása, szenvedélye.

Megalkotta a Zenvonal alkotóműhelyt, ahol hétvégeken várja a kikapcsolódni, megújulni és alkotni vágyókat. Ő maga is inspirálódik az alkotónapok elevenségéből és mélységéből. vezeti ez az út. Megújuló ötleteknek engedve jut el újabb és újabb területekre.

A vele való beszélgetés olyan volt számomra, mint egy üdítő tavaszi szellő. Szeretettel ajánlom figyelmedbe.

Kelj fel, és küzdjél tovább – Interjú Dr. Varga Miklós Start up mentorral

„Ha földre kerülsz, állj fel, és küzdjél tovább”! – hangzott el a TEDx Győr keretében Miklós egyik jelmondataként. Sportemberhez és üzletemberhez egyaránt illő mondat ez. 51 év a karate sportban és pár tíz év a Start up-ok világában érthető alapok ehhez.

Miklós pályája bőséggel tartalmaz váratlan fordulatokat és bátor döntéseket. Az, hogy ma Florida állam közjegyzője, és Start up programok mentora, külső szemnek akár szerencsés véletlenek sorozatának tűnhet.

Miklós talpig úriember. Laza és mégis elegáns. A rengeteg tanulásnak köszönhetően végtelenül intelligens. Vele beszélgetni olyan volt, mint egy kellemes nyári kerti partin elegáns koktélokat szürcsölgetni. Szeretettel ajánlom Miklós történetét.

Természetesen az összes felvétel különleges valamiért. ?️ Ne higgy nekem, járj utána te magad! ?

Örömmel veszem, ha megírod, hogy tetszenek, milyen módon érintenek téged a történetek.

Szeretettel,

Marianna

Kövess itt is

Figyelmedbe ajánlom az alábbi felületeket is:

Legutóbbi bejegyzések

A problémák természete

Hajlamosak vagyunk címkéket aggasztani dolgokra, különösen, ami az elképzeléseinktől eltérőket illeti. Várunk valamit, nem úgy alakul, és máris gigantikus probléma

A dolgozó ember lehet boldog is

Hogyan lát minket felnőtteket a tini generáció a munka-hivatás terén? Te szoktál beszélgetni tinikkel? Tudod, hogyan gondolnak ránk, felnőttekre? Mit

Ezek is érdekelhetnek