Csak pozitívan…?

Bejegyzés megosztása

Mindennek lásd a jó oldalát. Gondolkodj pozitívan. Minden rosszban van valami jó.

Ugye, te is hallottad már ezeket?

Régen azt gondoltam, hogy valami baj van velem, ha nem sikerül mindig mindent pozitívan látni. Most már nem gondolom, hogy így kellene tennem minden helyzetben.

Amikor visszájára sül el a pozitivitás

Az a fene nagy pozitív gondolkodás néha igenis ártalmas. Ha például értelem nélkül használja valaki, akkor mindenképpen.

Nézzük egy példát.

Valami szomorú dolog történik veled. Le vagy sújtva. Árnyéka vagy önmagadnak. A barátod ezt észreveszi. Ahelyett, hogy valaki azt mondaná: „sajnálom, együtt érzek veled”, azt mondja: „rá se rántsd, ne is törődj vele, nézd a jó oldalát”.

Milyen érzést kelt benned?

Az első esetben lehet, hogy az együttérzése nem oldja meg a problémádat, de embernek érezheted magad, akit megértenek. A második esetben pedig egy senkinek, akit nem csak valami rossz dolog ért, hanem ráadásképp nagyot is hibázott, amiért vacakul érzi magát ettől.

Vagyis megvan a pozitív hozzáállásnak is a helye. Ám az nem a fent leírt helyzet.

Érzéssel és, nem csak frázisokkal beszélni

Vagyis használd jókor, jó helyen a pozitív gondolatokat. És add meg a másiknak az időt, teret, hogy önmaga legyen képes túljutni egy nehéz helyzeten.

Pl. azzal, hogy ilyeneket mondasz neki: „Tudom, hogy nehéz, ahogyan azt is, hogy képes vagy megoldani! Segíthetek valamiben neked?” Ez az érett válasz valaki felé, aki épp átlépni készül az árnyékból a fényre.

Szeretettel:
Marianna

Varga Marianna

Kövess itt is

Figyelmedbe ajánlom az alábbi felületeket is:

Legutóbbi bejegyzések

A problémák természete

Hajlamosak vagyunk címkéket aggasztani dolgokra, különösen, ami az elképzeléseinktől eltérőket illeti. Várunk valamit, nem úgy alakul, és máris gigantikus probléma

A dolgozó ember lehet boldog is

Hogyan lát minket felnőtteket a tini generáció a munka-hivatás terén? Te szoktál beszélgetni tinikkel? Tudod, hogyan gondolnak ránk, felnőttekre? Mit

Ezek is érdekelhetnek