Életed felszabadítása a gyerekkori sérülések alól

Bejegyzés megosztása

Személyiséged összetettsége együttesen alakítja jelenlegi életedet. Jó, ha tudatásban vagy a téged irányító hatásoknak, és megtanulod uralni őket. A több személyiségrész egyikeként biztosan él benned egy gyermek, aki megkülönböztetett figyelmet igényel tőled, a felnőttől.

Sok jót köszönhetünk a szüleinknek, ám óhatatlanul nem csak jó dolgokat kaptunk tőlük. 3-5 éves korunk között szüleinktől számos sebet szerzünk, amikor ránk ripakodnak, amikor érthetetlen és összefüggéstelen dolgokat vártak el tőlünk. Persze ők is csak azt adták, amit korábban kaptak, így hát senki nem hibás.

Ám a sérülések, és a szintén tőlük másolt rossz beidegződések tudattalanul alakítják életedet, és az élethez való hozzáállásodat. Gyerekként automatikusan elfogadtál mindent, ami a szüleidtől érkezett feléd. Azt tanultad meg, amit ők tanítottak meg neked. A bensődben azonban sok-sok szituációban féktelen düh és harag gyúlt, és azóta néha hangosan, néha hangtalanul tör utat magának.

Ha nem engeded ki a haragod, az beépül az életedbe.

kiabalMivel téged is megtanítottak „rendesen” viselkedni, a felgyülemlett haragot nem tudod kiengedni, elengedni. Ám azok észrevétlenül dolgoznak benned, megbetegítve a testedet, és a lelkedet. Kapcsolataidat is mérgezik ezek a régi sérelmek. Felnőttként egészen váratlan helyzetekben képesek előtörni, látszólag indokolatlanul, és sokszor olyan embert megbántva, aki nem tehet a te sérüléseidről, régóta gyűlő haragodról.

Mély önismeret, és hatalmas önfegyelem szükséges ahhoz, hogy parttalan veszekedések helyett értő figyelemmel kísérd saját érzelmi kitöréseidet, és esetleg a környezetedben élőkét is.

Ha ilyet helyzetben találod magad, először is kérdezd meg magadtól: Mit akar tőlem ezt az érzés? Mikor és hol éreztem már magam így? Menj mélyebbre és mélyebbre, találd meg a legelső alkalmat, amikor így érezted magad. Ha egyedül nem megy, kérj segítséget! Cserébe megszabadulhatsz a téged fogva tartó régi érzésektől.

Az önismeretről, ami a tudatos döntéseid elengedhetetlen feltétele, korábbi írásomban többet olvashatsz. Mire jó, ha ismerem magam?

Amint megteszed a legkisebb tudatos erőfeszítést, életed abban a percben elindul a változás útján.

A sérelmek arra valók, hogy meggyógyítsuk őket.

Az áldozat hozzáállást az univerzum elvárásként veszi, és sorozatos – negatív – történéssel visszaigazolja.

Gyógyítsd be a múlt sebeit. Ennek fontos része a megbocsátás. Minden betegség forrása, ha nem tudsz megbocsátani. Ha megbetegszel, gondolj arra, kinek nem bocsátottál még meg.  A megbocsátás nem azt jelenti, hogy elfogadod az illető tettét. Azt azonban igen, hogy felszabadítod magad a rossz érzések terhelő hatása alól.

Ahhoz, hogy megváltozzon az életed, először magadat kell megváltoztatnod. Lényed egy része kész van erre a változásra. A másik részi őrzi a múlt fájdalmas eseményeit.

Döntsd el azt, hogy elengeded a múlt sebeit. Gyerekkorodban szerzett sérüléseid begyógyítására kiváló eszköz a Belső gyerek utazás.

Álljon itt egy visszajelzés a módszerről, és a közös munkánkról.

„A módszer nagyon hatásos, mert azzal, amivel nem akarok szembenézni, vagy nem szeretem magamban, arra mutat rá. Annak, aki ezeket a blokkokat fel akarja oldani, annak teljes mértékben ajánlom.

A hatása nálam az, hogy a szeretetlenségből önszeretet lett. Felismertem, hogy eddig kívülről vártam segítséget, az erőt és a szeretetet. Hazaérve éreztem magamban az erőt. Eddig elfojtottam, mert volt olyan részem, amit nem szerettem. Az önszeretettel egy csomó energiát felszabadítottam. A folyamat legerősebb része önmagam megölelése volt. Teljesen elfogadtam az elutasított részemet, és az a részem is engem. Az utóhatása olyan, mint amikor egy sötét szobában meggyújtanak egy gyertyát, és a szobában most már fény van. Azt érzem, hogy sok energiám van.

Te nyugodt és kedves vezető vagy. Ha valaki elakad, segítesz megtalálni a valódi akaratát, az önszeretet és ezzel visszavezeted az önbecsülés és az önmegvalósítás felé. Hálás vagyok neked, hogy segítettél rátalálni a bennem lévő elakadásra és azt közösen feloldani. Szertettel, hálával és köszönettel,” Zoli

Az eredmény: visszanyered saját erődet.

gyerekarcAmikor korholod, bünteted, leckézteted magad, akkor valójában a venned élő 3 éves gyereket bántod. Légy kedves és megértő a benned élő kisgyerekkel, hozd felszínre a régi sérelmeket, és engedd el. Lehet, hogy időigényes munka ez. Régóta őrzöd a sebeidet, és jól összeszoktatok már. Tekintsd ezt az eredményhez vezető út elengedhetetlen lépéseinek.

Sok jó példa van a világban, akik ezt a belső munkát már megcsinálták, és felszabadítva életüket a gyerekkori sérülések terhe alól, egészen rendkívülit hoztak ki az életükből. Az egyik kedvencem Louise L. Hay. Nagy tanító ma a Földön. Saját élete meggyógyításával vált jó példává.

Hányattatott gyerekkora hosszú évekre megbélyegezte életét. 18 hónapos korában elváltak a szülei, és nevelőszülőkhöz adták. Alig 5 évesen a szomszédjuk megerőszakolta. Aztán anyja újra férjhez ment, a mostohaapja nagyon kegyetlenül bánt vele. Ekkor tört ki a gazdasági válság, rettenetes szegénységben éltek. Mire 15 évesen elhagyta a szülői házat, már romokban hevert az önbecsülése. Telis-tele lett a gondolkodása kóros beidegződésekkel.

Áldozatként, tele félelemmel teltek napjai, míg egyszer rá nem ébredt, hogy ő maga a felelős élete minden mozzanatáért, és a saját viszonyulása alakítja a jövőjét. Elsőként saját maga elfogadása volt a célja, és egyben a legnehezebb feladat is számára. Sokáig tartott, míg szeretetteljes kapcsolatot alakított ki önmagával.

louisehayÉlete nem nyert értelmet egészen addig, míg 40-es évei derekán tanítani nem kezdett. 50 évesen indította be kiadó vállalatát kicsiben, 55 éves volt, amikor barátkozni kezdett a számítógépekkel, tanfolyamokra járt, és legyőzte a velük kapcsolatos félelmet, és 60 évesen lett meg az első kertje. Ekkor vált lelkes biokertésszé, aki maga termeli meg az élelmét. 70 évesen jelentkezett egy gyerekfestő kurzusra, ugyanebben az évben teljesen megváltoztatta a kézírását. 75 volt, amikor megért egy felnőtt festő kurzusra, és elkezdte árulni a képeit. Közben jógázni kezdett, és igen pozitív változásokat tapasztalt a testével kapcsolatban. Olyan területekre is elmerészkedett, ami mindig félelmetes volt számára, és jelentkezett egy társastánc kurzusra, valóra váltva gyerekkori tánctanulással kapcsolatos álmát. Mai napig szeret új dolgokat kipróbálni.

Láthatod, hogy soha nem késő elkezdeni a SAJÁT UTADON járni.

Jelentkezz a Belső gyerek utazásra. Szabadítsd fel az életedet a gyerekkori sérüléseid alól.

Írj emailt: marianna@sajautadon.hu

Szeretettel:

Marianna

 

Maradjunk kapcsolatban! Az aktualitásokért iratkozz fel a hírlevélre!

Kövess itt is

Figyelmedbe ajánlom az alábbi felületeket is:

Legutóbbi bejegyzések

Aranykalitka

Mi az az aranykalitka jelenség, és miért olyan fontos, hogy ismerjük? Ismét egy tökéletes képi elem a magyar nyelvből. A

A stílus csak külsőség?

Figyelted már, mennyire megosztó a stílus téma? Van, aki szerint csupán külsőség, mert ami számít, az belül van. Vagyis a

Elindult az újév!

2024 kezdete egy ajtó az új lehetőségek felé! Hogyan érdemes indítani az évet? Három csokorba gyűjtöttem a gondolataimat erről.

Ezek is érdekelhetnek