Mi kell neked a boldogsághoz?

Bejegyzés megosztása

Mi az, ami megadná a boldogságodat?

Több pénz? Jó állás? Kapcsolataid jobb minősége? Az egészségedet szeretnéd jobbnak tudni?  És hogyan teszel ezekre szert?

„Én már azzal is megelégednék, ha…” – Jó kezdés, de tényleg csak ennyit érsz magadnak?

„Célod a Hold legyen. Ha elhibázod, akkor is a csillagok közt ér véget az utad.” Les Brown

Gondolom, mi jár a fejedben. „Minden apróságnak örülni kell. A nagy dolgokra nekem nincs időm. Én még tanulok, nekem el kell tartanom a családom, gondoskodnom kell a gyerekeimről, nincs rá időm, én most nem léphetek, mert…”

Sokáig hiheted, hogy végtelen számú időd van. Én is sok éven át éreztem így.

„Jobb, ha tudod, az „egyszer majd…” sosem jön el. Hacsak nem kezdesz hozzá most azonnal.” Hyrum Smith

Valójában a végtelenségig halaszthatod a döntést és a cselekvést. A döntést, hogy más életet szeretnél, és a cselekvést, amiben el is indulsz a megoldás felé. Ha egyedül nem megy, segítséggel.

Hogy miért vágynál jobb életre?

Ragyogás„Mindannyian ragyogásra lettünk teremtve, ahogy a gyerekek ragyognak. Nemcsak néhányan, mindannyian. És ahogy hagyjuk, hogy saját fényünk ragyogjon, tudatlanul is megengedjük a többi embernek, hogy ugyanezt tegye. Mert felszabadulunk a saját félelmeinktől, és a jelenlétünk ezzel másokat is felszabadít.” Részlet a Carter edző című filmből

Ezzel szemben a másik véglet, a félelem alapú:

„Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad.” Hippokratész

Igen, a jobb élethez vitathatatlanul szükség van valami plusz dologra, aminek meg is magyarázza, miért nem lesz mindenki boldog.

„Elszántság kívül, elszántság belül, minden pillanatban! Lám, az elképzelhetetlen eredmények könnyen elérhetővé válnak.” Sri Chimnoy

„Tiéd lehet bármi, amit csak akarsz, ha igazán, ha szíved mélyéből akarod. Oly szenvedéllyel kell akarnod, mely átsüt a bőrödön, s egyesül az erőkkel, amelyek a világot teremtették.” Sheila Graham

És ezután jön a cselekvés.

Miért félsz dönteni és cselekedni?

A számos neveltetésbeli, és személyiségbeli ok közül álljanak itt a generációk eltérő gondolkodásából adódó lehetőségek. Ha most a saját helyzeted foglalkoztat, keresd ki a rád vonatkozó részt. Ha érdekel más családtagod, barátod mozgatórugója, tekintsd át az összes korcsoportot.

Veteránok (most 71-96 évesek). Szerintük egy rendes embernek egy munkahelye van, aki nem ilyen, azzal valami gond van. ez nyilvánvalóan nem állja meg a helyét ma, hiszen sok munkavállaló nem saját akaratából szünteti meg munkaviszonyát, hanem mert megszűnik a munkahelye, átszervezés, leépítés van, stb.

VeteránMíg munkában és magánéletben abszolút monogám, a veterán szerint az élet csupa bizonytalanság. Nagyon nehezen, vagy inkább sehogy nem tart lépést a mai világgal. Számára a családja az egyetlen igazán fontos dolog.

Minél állandóbb valami, annál jobb, hát persze, hogy nem fog változtatni, pláne önszántából. Minden jó úgy, ahogy van, majd csak lesz valahogy.

Ráismersz valakire a családodban?

Baby boomerek (most 52-70 évesek).

Már feszegették a társadalmi kereteket, különböző sikerrel. Még fontos a hierarchia, és a munkahely, mint olyan, nagy tiszteletnek örvend. Az oktatásban ők a poroszos nevelési stílust ismerték meg, számukra ez volt normális.

Már nem él olyan biztonságban, és nyugalomban, mint a szülei. Az élet tisztességes leélése, család, munka, esetleg egy hobbi, a kielégítő élet receptje.

Keresi a tágabb közösségekhez kapcsolódás élményét, a családon kívül.

Változásra nem igazán nyitott, ha megvan a szűk környezete biztonsága, nem tör nagy babérokra. Szőnyeg alá söpörve a probléma.

X generáció (most 36-51 évesek).

A bőrükön érzik, hogy nincs biztonság kívülről. Többen ezt úgy fordítják le, hogy csak magukra számíthatnak.

Nincs biztos állás sem. Már használja a technikai vívmányokat, munkában és kapcsolattartásra is. Fontosak a barátok.

A változás, a megújulás még nem teljesen az ő világuk, a régi megszokott sokszor győz az újjal szemben.

Y generáció (most 21-35 évesek).

Fontos lett számukra a személyes siker, és a megkeresett pénz, szorgalmas élvezői a fogyasztói társadalomnak.

ygneracioA munkahely számukra nem egy életre szól, nem alkusznak meg minden áron. önmaguk megvalósítását is keresik. Ambiciózusak, vannak terveik az életükkel.

A technikai vívmányokat olyan természetesen használják, mint ahogy levegőt vesznek. Nagyon gyorsak, sok információ áramlik át az agyukon nap mint nap.

Nagyon fontos, hogy tartozzanak egy csoporthoz.

Az Y generációs a jó élet reményében már kész változtatni, ezt csak egy negatív szülői minta tudja lehúzni.

Z generáció (most 6-20 évesek).

Beszéljünk mosta felső határon lévő, 18-20 éves Z generációsokról. Sokan vannak, és észrevehetetlenül élre törnek. A világot ők akarják irányítani. A sajátjukat mindenképpen. Nem elégednek meg a szülők által mutatott példákkal, nagyobb babérokra, és nagyobb szabadságra vágynak.

Nagyban gondolkodnak, bármiről is legyen szó. Hatalmas közösségi életet élnek, egyszerre több csoporthoz is tartoznak.

A boldogsághoz vezető utat nem akarják megspórolni, készek tenni is érte. Igazából nem lehet az útjukba állni.

Lenyűgöző előadást láttam felvételről egy Z generációs tini fiútól. Lesett az állam. Megosztom mindjárt veled is, hátha rád is olyan nagy hatással lesz. Hátha te is érzed, a kezedben a döntés, ha boldogabb életet szeretnél.

Novemberben a következő lehetőségeket ajánlom neked ennek elkezdésére.

logo

Novemberben 27-én újra lesz CSALÁDÁLLÍTÁS, hogy bármi testi és lelki problémád esetén ráláss arra, ami valóban van, és helyreállhasson a felborult rend.

Második téma a hivatás, hiszen a munkájában kiteljesedő ember boldogságát adó torta egy nagy szeletét magáénak tudhatja. Gödöllőn kerül megrendezésre a MEGTALÁLOM A HIVATÁSOM WORKSHOP, ami Budapesttől csak 25 km-re található. Időpont 2016. november 20.

Harmadik lehetőség a harmónia elérésére a BELSŐ GYEREK UTAZÁS. Ennek keretében a felnőtt életedre hatással lévő gyerekkori sérüléseid feldolgozása történhet meg. Honnan tudhatod, hogy szükséged lehet egy ilyen utazásra? Biztos jel, ha neheztelés, harag, vagy más negatív érzelem lakik a szívedben valamelyik családtagod, vagy más szeretted iránt. Sokszor régi, gyerekkorra visszanyúló gyökere van 1-1 aktuális problémának.

Illetve továbbra is nyitva áll az EGYÉNI KONZULTÁCIÓ lehetősége, ha kész vagy nagy lépésekkel haladni a neked megfelelő, komplex megoldás felé.

A belső gyerek utazásra és az egyéni konzultációra folyamatosan lehet jelentkezni, miután ezek egyéni programok, időpontját ketten egyeztetjük.

Kezdd el ma a boldogabb életedet!

Jelentkezés: marianna@sajatitadon.hu

És végül az ígért videó:

https://www.youtube.com/watch?v=h11u3vtcpaY

ted_z

Szeretettel:

Marianna

Maradjunk kapcsolatban! Az aktualitásokért iratkozz fel a hírlevélre!

Kövess itt is

Figyelmedbe ajánlom az alábbi felületeket is:

Legutóbbi bejegyzések

Aranykalitka

Mi az az aranykalitka jelenség, és miért olyan fontos, hogy ismerjük? Ismét egy tökéletes képi elem a magyar nyelvből. A

A stílus csak külsőség?

Figyelted már, mennyire megosztó a stílus téma? Van, aki szerint csupán külsőség, mert ami számít, az belül van. Vagyis a

Elindult az újév!

2024 kezdete egy ajtó az új lehetőségek felé! Hogyan érdemes indítani az évet? Három csokorba gyűjtöttem a gondolataimat erről.

Ezek is érdekelhetnek