SOHA ne add fel az álmaidat

Bejegyzés megosztása

A cím hallatán sokan azonnal rávágnák, hogy nekik nincsenek is álmaik, meg az amolyan „úri mulatság”. Aki nagyon ráér, az foglalkozik az álmaival. A többiek meg teszik a dolgukat.

Ismerem ezt az érzést. Tengernyi teendő, egyik feladat a másik után. Mégis hova fér ide az álmodozás?

Fényévekre tudunk kerülni a szívünk mélyén megbúvó vágyainktól. Ha ez téged is érint, van egy fontos mondatom számodra. Ha úgy gondolod, nincs konkrét álmod, akkor ennek oka nem az, hogy nincs olyan, amit szívesen elérnél, és még csak nem is az, hogy veled valami baj van. Egyszerűen amiatt van, hogy senki nem tanított arra, hogyan vágyj valamire, és hogyan érd el.

A jó hír az, hogy bárhány éves vagy, átírhatod a történetedet. Eljutottál valameddig, élsz valamilyen életet, töltöd valahogy a napjaidat. A kérdés az, jól érzed-e magad benne. Hiszed-e, hogy ennél több van benned? Ha igen, ez az írás neked szól.

Earl Nightingale újradefiniálta a sikert: A siker szerinte egy arra érdemes cél folyamatos megvalósítása. Olvasd el még egyszer.

A siker egy arra érdemes cél folyamatos megvalósítása.

Zseniális. Az arra érdemes cél bármi lehet, ami neked fontos. Erre nincs semmi definíció. Ez pont az, amire vágysz. Attól lesz „arra érdemes”, hogy hatalmas örömet okoz már az elképzelése is, és kész vagy energiákat mozgósítani az eléréséért.

Ahhoz, hogy megtaláld a saját, külön bejáratú céljaidat, első dolgod kapcsolódni újra önmagadhoz. Ehhez az kell, hogy kiszakadj a mindennapi rutinokból.

Rollo May pszichiáter szerint társadalmunkban a bátorság ellentéte nem a gyávaság, hanem a konformitás. Amikor mindent azért teszel, hogy megfelelj valami vagy valaki elvárásainak. Akár a saját magadénak.

Merj álmodniHallgasd meg Palya Bea dalát a Megmondókról. Milyen az, amikor mások által vezérelt az életed, és milyen az, amikor nem.

Még egy gondolat a célokhoz. Valóban bármely, számodra megvalósításra érdemes cél üdvös? Mi van a bűnöző céljaival, a rongálóéval, sorolhatnám. Célod természetesen elsősorban olyan legyen, ami a világ jobbításáért való. Ha egyetlen embert juttat előnyhöz, az már elég nemes cél. A rombolás, erőszak nem az. Pont.

Hogyan kapcsolódj önmagaddal, hogy megtaláld a célod?

Szervezz magadnak üres órákat, amikor valami egészen mást csinálsz, valahol egészen máshol vagy, mint általában. Ez segít leállítani a robot üzemmódot magadban, helyette pedig kreatív működésbe kapcsolni.

Őrült dolgokra gondolj. Menj el egy szokatlan helyre, ahol új ingerek érnek. Kiállítás, mozi, színház, klub, park, vásár, állatkert. Menj olyan emberek közé, akik érdekesek számodra. Felolvasóest, fórum, sportklub, főzőiskola, életmód klub, játszóház. Folytasd a sort szabadon. Lépd át a megszokottság küszöbét. Ez az egyik út.

A másik a képzelet útja, mely során megengeded magadnak, hogy szíved mélyéről előjöjjenek a képek, amikre vágysz. Ezt akkor ajánlom, ha szereted és ismered a saját csendedet. Ez a meditáció útja. Kényelmes ülő helyzetben, tested ellazítása után képzeld el magad boldognak. Hol vagy? Hogy néz ki a környezeted? Milyen érzést ad a hely? Mi van rajtad? Ki van veled? Mit csinálsz? Milyen érzéssel tölt el, amit teszel? Adj magadnak időt. Ne akard, hanem engedd a képeket felbukkanni. Ha elsőre nem sikerül, nem jön semmi kép, tekintsd ezt egy lépésnek a gyakorlás útján. Szánj rá napokon keresztül időt, hogy belejöjj. Amikor el tudod csendesíteni az elméd, lenyugtatni a gondolataidat, akkor beindul a képzelet.

A képzeleted a híd hétköznapi önmagad és az álmaidat megvalósító önmagad között.

Meg is elégszünk ma azzal, ha eljutsz a vágyaidig. Keresd kíváncsian. Amikor megvan, üdvözöld, szeretgesd, színezd ki, dédelgesd.

Alakíts belőle új szokást

Innentől tedd szokásoddá, hogy foglalkozol a céloddal. Legyen kedvenc időtöltésed, hogy vágyadra gondolsz, teljes pompájában, minden nap. A nap azonos szakaszában (legjobb felkeléskor és lefekvés előtt) idézd fel a részleteit.

Alkoss megerősítő mondatokat, amik emlékeztetnek a célodra. Írd fel egy lapra és hord magadnál. Kiírhatod otthon a hűtőre, fürdőszobába, bárhová, ahol csak megfordulsz.

Legyen központi helyen ez az irány az életedben, a napjaidban.

A következő írással tovább megyünk, hiszen ezzel nem ér véget az út.

Addig is felhívom a figyelmed egy ide passzoló eseményre. Jó időben tudsz rá hangolódni.

Szeptemberben várlak A TEHETSÉG NAPJA programon. Itt találkozhatsz másokkal, akik szintén elindultak a saját vágyaik megtalálása és megvalósítása útján. Meghívott vendégeim által pedig megismerheted, milyen, amikor valaki komolyan elköteleződik a szíve hangja mellett, és határozott lépések után láthatóvá teszi a világ számára is, mi az, amit ő adni tud és szeret magából. A szünetekben személyes ismeretségeket köthetsz a többiekkel. Az egész program pedig emberközelivé hozza a sikertörténeteket, és az embereket, akik mögöttük vannak.

A programot idén márciusban hagyományteremtő szándékkal indítottam el. Nagy örömömre a jelenlévők közt igazi siker volt. Ősszel folytatódik a program.  Jelentkezésedet örömmel várom.

Varga MariannaSzeretettel,

Marianna

További aktualitásokról, programokról hírlevélben értesülhetsz

Kövess itt is

Figyelmedbe ajánlom az alábbi felületeket is:

Legutóbbi bejegyzések

A problémák természete

Hajlamosak vagyunk címkéket aggasztani dolgokra, különösen, ami az elképzeléseinktől eltérőket illeti. Várunk valamit, nem úgy alakul, és máris gigantikus probléma

A dolgozó ember lehet boldog is

Hogyan lát minket felnőtteket a tini generáció a munka-hivatás terén? Te szoktál beszélgetni tinikkel? Tudod, hogyan gondolnak ránk, felnőttekre? Mit

Ezek is érdekelhetnek