Szavak, amik rólad mesélnek

Bejegyzés megosztása

A szavak ősidők óta teremtő erővel bírnak. Gondolj csak a varázsigékre és a mantrákra, amik évezredek óta jelen vannak az emberek életébe. Nincs ez másként hétköznapi életünkben sem.

Akármerre nézel, reklámok sora hat rád, vásárlásra, vagy egy nézet szerinti gondolkodásra biztatva. Ez a direkt hatás. Meghatározott céllal, profi csapat dolgozik azon, hogy megnyerjen téged az ügyének.

Vagyis ők tudatosan mondják azt, amit.

Mi a helyzet veled? Te mennyire tudatosan használod a szavakat, amiket leírsz vagy kiejtesz? Hiszen minden leírt és kiejtett szavad rólad mesél. A hozzáállásodról, a világnézetedről, az erősségeidről, a reményeidről, a félelmeidről, a gyengeségeidről.

Hogyan használhatod a szavakat a saját előnyödre?

Íme néhány tipp, hogyan legyél megnyerő a szavaid által.

Általánosságban elmondható, hogy a szavaid tükrözzék azt, aki te vagy. Ha laza vagy, ne használj tudományos kifejezéseket, körmönfont mondatokat. Te is belezavarodsz, és a másik is hamar át fog látni a szitán.

Egy kis változatosság jól jön, vagyis keverheted a stílusokat, a meglepetés ereje frissen tart bármilyen kapcsolódást, legyen az magánjellegű, vagy professzionális.

Haladóknak plusz tipp: nyugodtan valld be, ha zavarban vagy, illetve ha nem tudod, mit mondj. Duplán jó hatása van: megkönnyebbülsz tőle, és a másik is megértő lesz, hiszen ő is volt már ilyen helyzetben. Szóval bátran nevezd meg, amit érzel.

Alkalmazkodj a helyzethez és a beszélgető partneredhez. Ezen nincs is mit magyarázni, érted, mire gondolok.

Legyél világos, meggyőző, és kedves. Ez a hármas verhetetlen kombináció.

Lásd meg a lehetőségeket a kifogások helyett. Fontos, hogy légy pozitív, hosszú távon ez jó neked, és annak is, akivel érintkezel.

Használj megfelelő szavakat, az tettre kész ember benyomását kelti. Olyan emberét, aki céltudatos, eltökélt, tudatosan irányítja az eseményeket és hozza az eredményeket. A megfelelő fogalmazás nemcsak készségeidről ad hiteles képet, hanem a személyiségedről is.

Milyen területeken jön jól neked, ha ügyesen bánsz a szavakkal?

A rövid válasz erre az, hogy bárhol, hiszen annak társaságát kedveljük, akivel jól lehet beszélgetni. Nézzünk meg azért pár kiemelt területet.

Magánélet

Ha már van párod, akkor imádni fogja, ha igényes és figyelmes vagy a szavaidban is, és ha elismered, vagyis megdicséred őt.

Ha párválasztás előtt állsz, jó, ha tudod, hogy mindenki magáról szeret beszélni, még az önbizalom hiánnyal küzdő ember is. Ezért kérdezd őt, légy rá kíváncsi, és hagyd, hogy meséljen. A titok csak az, hogy a kíváncsiságod legyen őszinte. Megérezni az ál-kedvességet, és azt, aki mézes-mázos, de nem őszinte, elkerüli.

Munka

Akár a partnereid, akár munkatársaid, sőt, ha van, akkor a főnököd is értékelni fogja, ha egyenes beszédet hall tőled. Akkor mindig tudni fogják, mire számíthatnak tőled. Ehhez kell, hogy képes legyél elmondani a véleményed, akkor is, ha ez feszült helyzetben kerül elő.

Vásárlás

Ha bemész egy boltba, és kedvesen, tisztelettel beszélsz az eladóval, sokkal szívesebben fog téged kiszolgálni. Ez egy igazi, kölcsönös – nyer-nyer – szituáció. Neki lesz egy jó napja, neked egy minőségi terméked.

Ügyintézés

Ugyanez a helyzet, ha el kell intézned valamit. Még ha ez egy reklamáció is, akkor is érdemes nyugodtan és határozottan folytatni a társalgást. Határozd meg előre, mit akarsz elérni a beszélgetéssel, és ezt érzelmi töltés nélkül mond el.

Íme egy extra kedves lehetőség, amivel örökre megjegyeznek és kegyeikbe zárnak. Köszönd meg a figyelmességet, sőt, vigyél egyszer te egy nem várt meglepetést abba a boltba, amit igazán szeretsz. Ott is emberek dolgoznak, jól esik nekik a meglepetés.

Ha idáig eljutottál az olvasásban, és úgy érzed, ezeket már mind tudod, csak egyetlen kérdésem marad: alkalmazod is a fentieket?

Minden rendbenCheck point – ellenőrző pont

Vedd végig egy napodat. Kivel beszéltél? Hogyan zajlott a beszélgetés? A fentiek közül melyiket és milyen sikerrel alkalmaztad?

Mit lehetne tenni még a stílusod csiszolása érdekében?

Ha van még hova fejlődnöd, és személyes konzultációra van szükséged, keress bátran ITT.

Tudod, a stílusos ember, aki igényes és hiteles a szavaiban is, akit egyaránt jó hallgatni, és aki ezzel párhuzamosan jó hallgatóság is, nagyon vonzó.

Szeretettel,

Marianna

További aktualitásokról, programokról hírlevélben értesülhetsz

Kövess itt is

Figyelmedbe ajánlom az alábbi felületeket is:

Legutóbbi bejegyzések

A problémák természete

Hajlamosak vagyunk címkéket aggasztani dolgokra, különösen, ami az elképzeléseinktől eltérőket illeti. Várunk valamit, nem úgy alakul, és máris gigantikus probléma

A dolgozó ember lehet boldog is

Hogyan lát minket felnőtteket a tini generáció a munka-hivatás terén? Te szoktál beszélgetni tinikkel? Tudod, hogyan gondolnak ránk, felnőttekre? Mit

Ezek is érdekelhetnek