A problémák megoldhatóak

Bejegyzés megosztása

Sosem az a kérdés, vannak-e problémák az életedben. A kérdés az, mennyi ideig hagyod, hogy azok problémák maradjanak.

Sokan mai napig félnek beismerni, hogy valami nem megy jól az életükben. Felkelnek, elmennek dolgozni, letelik a munkaidő, hazaérnek, ott is mennek a dolgok, ahogy mennek. „Másnak se jobb.” „Végül is csak elvagyok.” Jönnek a magyarázatok.

Ezt az írást akkor olvasd tovább, ha te érzed és tudod, hogy mehetnének jobban is a dolgok, és van bátorságod tenni azért, hogy jobb legyen.

A problémák néha valóban hatalmasaknak tűnnek. Néha azok is. Erről egy mondás jut eszembe. „Egy elefánt elfogyasztása apró falatokban történik.”

Egy másik példa: ha fel akarsz jutni a hegyre, az út az első lépéssel kezdődik.

Szóval, teljesen rendben van, ha épp nem ideális a helyzet, életed egy vagy több területén. Nagy levegő, és irány előre.

Ha tudod, mi az elakadás, máris beljebb vagy, akkor már csak megoldást kell találni.

Ha fogalmad sincs, mi van, csak érzed, hogy valami nem oké, akkor menj el olyan szakemberhez, aki segít kideríteni, hol akadt el a lemez. Ahogy az autódat is elviszed szerelőhöz, és ha megbetegszel, elmész orvoshoz.

Ezzel a lépéssel meglesz az elakadás.

A második lépés, kitalálni, mi legyen vele. Ha egyedül megy a megoldás, szuper, lelkesen biztatlak, meg se állj a végéig. Utána jöhet a vállveregetés, amit nagyon is megérdemelsz, ha egyedül meg tudod oldani a dolgot.

Mi a teendő, ha nem megy egyedül?

Nem lesz meglepő a válasz: kérj segítséget.

Nagyon fura kultúrája van ma még az elakadások kezelésének. Ott kezdődik az egész, hogy ha bárkit kérdezel arról, hogy van, legritkább esetben kapsz őszinte, tényszerű választ. Két véglet van: vagy rád ontja élete történetét tokkal, vonóval, vagy felszínes válasz érkezik, nem ritkán elkerülve az igazságot.

Hiszem, hogy ez változóban van, és az én küldetésem is az, hogy egyre bátrabban merje mindenki elmondani a valódi választ a „hogy vagy?” kérdésre. Nem arra bátorítalak, hogy mindenkinek beszélj a belső világodról. De gyakran házastársak, családtagok is alig tudnak a másik komoly problémáiról.

Legyél te az egyik tudatos felvállalója, hogy emberi lény vagy, tele kérdésekkel, és néha elakadásokkal. Az őszinte, nyitott emberekre felnéznek a többiek, példaként tekintenek rájuk.

Még miért éri ez meg neked?

Mert minden probléma, amit megoldasz, megerősíti az önbizalmadat, a személyiségedet. Az, ami eddig elvette az erődet, most megsokszorozva erősít téged, hogy azzá válj, aki igazán szeretnél.

Van pár ajánlatom számodra ehhez a folyamathoz.

Mentorod, segítőd tudok lenni egy darabon, hogy aztán megerősödve, egyedül járj tovább a Saját utadon.

2017. február 19. Merre tovább? Családállítás a dolgok nem látható részének megismeréséért.

2017.02.25-.26. Megtalálom a hivatásom workshop, az örömmel végzett munkáért, és a kiteljesedésért.

Szeretettel, Marianna

Kövess itt is

Figyelmedbe ajánlom az alábbi felületeket is:

Legutóbbi bejegyzések

Aranykalitka

Mi az az aranykalitka jelenség, és miért olyan fontos, hogy ismerjük? Ismét egy tökéletes képi elem a magyar nyelvből. A

A stílus csak külsőség?

Figyelted már, mennyire megosztó a stílus téma? Van, aki szerint csupán külsőség, mert ami számít, az belül van. Vagyis a

Elindult az újév!

2024 kezdete egy ajtó az új lehetőségek felé! Hogyan érdemes indítani az évet? Három csokorba gyűjtöttem a gondolataimat erről.

Ezek is érdekelhetnek