Legyen a munkád a hivatásod

Bejegyzés megosztása

Nemrég megkérdeztem egy novemberi – “Megtalálom a hivatásom” workshop – résztvevőt arról, hogy az ő életében mi volt jellemző a program előtt a munka/hivatás területén, milyen munkái voltak, hogy érezte magát bennük, és hogyan gondolt erre a témára. Illetve hogy mi motiválta arra, hogy jelentkezzen a workshopra, mit várt tőle és mit adott neki.

Válaszai nagyon tanulságosak, alább találod őket.

A beszélgetésünk teljes hangfelvételét pedig ITT tudod meghallgatni.

Az elmúlt 3 év az anyaság mellett önmagam megismeréséről és önfejlesztéséről szólt. Egyre erősödött bennem a vágy, hogy megtaláljam azt a hivatást, amit szívvel lélekkel végezhetek, amiért boldogan kelek fel minden nap, amiben kiteljesedhetek, és nem érzem nyűgnek, tehernek, hogy ismét mennem kell dolgozni.

Gyermekeim születése előtt kizárólag pénzügyi területen dolgoztam alkalmazottként, és sokszor nem 8, hanem 9-10 órát naponta, és úgy éreztem, hogy szeretem a munkám, de sokszor nem volt kedvem bemenni dolgozni, és elégedetlen voltam, stresszes az állandó határidők miatt. Ha egy szóval kellene jellemezni, akkor azt mondanám, hogy nyomasztó volt. Tudtam, hogy mást szeretnék, de nem volt bátorságom kilépni a megszokottból, a biztos munkahelyről, és igazából azt sem tudtam, milyen irányba induljak el.

Láttam a környezetemben, hogy egyre több ismerősöm talál rá a küldetésére, és igazából ők sokkal boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak, illetve sikeresebbek, mint azok, akik csak a munkájukat végzik. Úgy gondoltam, ha nekik sikerülhet, akkor valószínű, hogy nekem is menni fog.

Azt vártam a programtól, hogy segítsen nekem egy picit tisztán látni a küldetésemet, hivatásomat, ebben vártam a gyakorlatoktól és tőled segítséget. Rengeteg pozitív tapasztalattal lettem gazdagabb, elsősorban megerősítést kaptam, hogy jó úton haladok a hivatásom megtalálása felé, és remek kreatív és gyakorlati technikák segítettek abban, hogy megtudjam, miben vagyok jó, és milyen változtatás szükséges ahhoz, hogy az életfeladatom szerint éljem az életem.

Megemlíteném az első közös technikát, amelyet időről időre előveszek, és kipróbálom magam olyan tevékenységekben, amit korábban nem is jutott volna eszembe. Ennek hatására folyamatosan lépek ki a komfort zónámból. Fantasztikus volt még a kollázs készítés, én nagyon élveztem. ezt itthon ki is tettem a falra, és minden nap segít a vizualizálásban.

A workshop végére nagyon sok felismerésem volt. Rájöttem például, hogy jó úton haladok azzal kapcsolatban, hogy emberekkel, gyerekekkel foglalkozzak. Az is világossá vált, hogy a tánccal van dolgom. Ez ugye a kollázs közepén látható is, az egyik leghangsúlyosabb volt egy hastáncos nő, és akkor én nem is gondoltam arra, hogy hastáncolni fogok. Ez is nagyon érdekes, hogy eljutottam addig. Úgyhogy egy nagyon varázslatos, kreatív önkifejezési formának találom a hastáncot, ami most már hobbi szinten űzök is. Több sok ezekhez hasonló felismerést tudnék említeni, amit a tanfolyamnak köszönhetek.

Én szívből ajánlom ezt a workshopot annak, aki úgy érzi, hogy a munkája nem ad örömet, aki többet szeretne magából kihozni, aki nem tudja, mire vágyik, merre induljon el, nincs elég bátorsága kilépni a megszokottból, vagy akinek van célja, csak nem tudja, hogy érje el. Annak nagyon sok segítséget adhat, illetve te is nagyon sok támogatást és bátorítást adsz annak, aki elindul a hivatása megtalálása felé vezető úton.

Még egy dolgot szeretnék még elmondani, ami Steve Jobs-nak egy jól ismert idézete, és ide vág, és én nagyon szeretem időről időre elővenni és átolvasni, mert nagyon sok erőt adnak a szavai.”

10 lépés, 10 gyakorlat, 1 workshop az igazi hivatásod felé.

2017.02.25-26. – MEGTALÁLOM A HIVATÁSOM workshop a Saját utadon szervezésében, hogy mostantól ne csak munkád legyen, hanem hivatásod, amiben:

Szeretettel,

Marianna

Kövess itt is

Figyelmedbe ajánlom az alábbi felületeket is:

Legutóbbi bejegyzések

A problémák természete

Hajlamosak vagyunk címkéket aggasztani dolgokra, különösen, ami az elképzeléseinktől eltérőket illeti. Várunk valamit, nem úgy alakul, és máris gigantikus probléma

A dolgozó ember lehet boldog is

Hogyan lát minket felnőtteket a tini generáció a munka-hivatás terén? Te szoktál beszélgetni tinikkel? Tudod, hogyan gondolnak ránk, felnőttekre? Mit

Ezek is érdekelhetnek