A stílus csak külsőség?

Bejegyzés megosztása

Figyelted már, mennyire megosztó a stílus téma? Van, aki szerint csupán külsőség, mert ami számít, az belül van. Vagyis a tulajdonságaink. Egy másik tábor – jellemzően nők – igen sok időt töltenek a megfelelő öltözék, kiegészítők, smink kiválasztásával, elkészítésével.

Mint oly sok esetben, itt sincs egyedül üdvözítő igazság. Van azonban valami, ami igenis számít.

Vitathatatlan, hogy az, amit felveszünk, tükröz valamit belőlünk. Aki találkozik velünk, ezt a látszólag külső jegyet észleli belőlünk. Az illető agya végtelen gyorsan kreál ebből a bizonyos első benyomásból egy „leírást” rólunk. Berak minket egy „dobozba”. A dobozon ilyen címkék állhatnak például: lezser, igényes, igénytelen, kaotikus, harmonikus, színes, vonzó, szabad, izgalmas, fura, stb.

Mindez a másodperc törtrésze alatt történik. Kevesen maradnak nyitottak, kíváncsiak a másikra akkor is, ha a látvány nem tetszik nekik.

Mi a helyzet nálad?

Mondhatod, hogy nem szeretsz öltözködni, és alapvetően nem akarsz foglalkozni a megjelenéseddel, de azt nem várhatod el, hogy a másik ne vonjon le következtetéseket abból, amit mutatsz magadról.

A legnagyobb tévhit

Oszlassunk el gyorsan egy tévhitet, miszerint az öltözködés drága „sport”. Vagyonok nélkül is lehet játékosan, izgalmasan kezelni ezt az öltözködés, stílus, első benyomás dolgot!

Ehhez elég ismerni, mi az, ami előnyös nekünk. Elég néhány szuper jól variálható kombó.

Hogyan lehet ezzel játszani?

Minden, ami látszik belőlünk, lehetőséget ad arra, hogy befolyással legyünk a környezetünkre. Mindannyian láttunk már túltolt sminket, túl rövid szoknyát, ízléstelen ruházatot. Ahogyan megmagyarázhatatlanul kellemes látványt, összhangot is.

A legszerencsésebb, ha ismerjük magunkat, és a belső tulajdonságainkkal összhangban öltözködünk. Na, de még ekkor is kihívás, mi áll jól nekünk. Melyik szín? Melyik fazon? Milyen stílus?

Jöhet a kreativitás!👔👗

Szerencsére nem vagyunk teljesen magunkra hagyva ebben a dilemmában. A stílustanácsadó az a szakember, aki segít a hozzánk passzoló ruhadarabokat megtalálni, színben, fazonban, stílusban.

Stílusdoktor Ági volt a vendégem nemrég, általa bepillanthatunk a kulisszák mögé. Mire figyeljünk? Mi a tét egyáltalán? Honnan hova lehet eljutni ezzel a fajta tudatossággal a külső megjelenésünk terén? Nézd meg az ő átalakulását, újjászületését!

Tarts velem ebben a stílusos utazásban! Hallgasd meg a beszélgetésünket!

➡️ Figyelem!

Van még egy hírem. Költözik a hírlevél program, amin keresztül a feliratkozóimmal tartom a kapcsolatot. Egy új stílusú felületet készített a szolgáltató, biztos ők is meg akartak újulni. A hónap végéig meg kell tennem a szükséges lépéseket az átköltöztetéshez. Őszintén bízom benne, hogy minden simán megy majd.

Apropó!

📝 Te feliratkoztál már a hírleveleimre?

Ha nem, tedd meg, és értesül naprakészen új lehetőségekről, kreatív tartalmakról!

Kattints a Saját utadon honlapra! Az oldal legalján találod a feliratkozás űrlapot.

Amennyiben már olvasóm vagy, kérlek, biztos, ami tuti, kísérd figyelemmel a postaládádat, február elején bejelentkezem egy új levéllel, és úgy, de úgy szeretném, ha ez landolna a postaládádban! Értékes és fontos számomra a kapcsolat veled!

Egy szó, mint száz: lécci-lécci, írj nekem privát e-mailt, ha február közepéig nem látod majd az új levelemet! Köszönöm!

Addig is kellemes és stílusos napokat kívánok!

Szeretettel,

Marianna

Kövess itt is

Figyelmedbe ajánlom az alábbi felületeket is:

Legutóbbi bejegyzések

Aranykalitka

Mi az az aranykalitka jelenség, és miért olyan fontos, hogy ismerjük? Ismét egy tökéletes képi elem a magyar nyelvből. A

A stílus csak külsőség?

Figyelted már, mennyire megosztó a stílus téma? Van, aki szerint csupán külsőség, mert ami számít, az belül van. Vagyis a

Elindult az újév!

2024 kezdete egy ajtó az új lehetőségek felé! Hogyan érdemes indítani az évet? Három csokorba gyűjtöttem a gondolataimat erről.

Ezek is érdekelhetnek