Elindult az újév!

Bejegyzés megosztása

2024 kezdete egy ajtó az új lehetőségek felé!

Hogyan érdemes indítani az évet?

Három csokorba gyűjtöttem a gondolataimat erről.

Előzetesen egy alapozó tanács tőlem neked: mielőtt hozzákezdesz az összegzéshez, elengedéshez, újév tervezéshez, hozd magad kellemes lélekállapotba! Ha a fejed máshol jár, ha bánt valami, ha tele vagy baljós gondolatokkal, az eredmény ezt fogja tükrözni.

Egy séta a természetben, egy jó zene, pozitív életszemlélet megnyilvánító idézetek, stb., amik magas rezgést biztosítanak ehhez a mégoly jelentőségteljes programhoz.

Az óév méltó elengedése

Megtehetnénk, hogy csak lapozunk egyet a naptárban, és lazán elkezdjük az újévet megtölteni. Igen ám, de mivel? Azzal, ami jön? Vagy azzal, amit szeretnénk? Ez az, ami nem mindegy.

A Saját útján tudatosan járó ember tanulságokat, összefüggéseket figyel, így engedi el az óévet.

Tisztán látni, ami van, a legjobb kiindulópont, bármiről is legyen szó. Épp ezért az elmúlt 12 hónapot végig nézve érdemes levonni a tanulságokat.

Ezen a ponton említem meg, hogy A Saját utadon karácsonyi magazinban jó pár oldalon keresztül találsz óév elengedő és újévra hangoló kérdéseket. Ha még nem láttad, ITT megnézheted.

Az óév elengedő kérdésekből kettőt hozok most ide, szerintem mindkettő igazán fontos.

A pozitív élményeimnek mik a tanulságai?
Mire jöttem rá? Mire van szükségem? Mi kell ahhoz, hogy a legjobbat hozzam ki magamból?

Ha valami nem úgy sikerült, mint szerettem volna, mi a fő tanulság? Mi az, amit legközelebb másként csinálok?

A fentiekkel együtt lesz teljes mértékben érthető és használható, de szerettem volna kiemelni és hangsúlyozni, mekkora jelentősége van a tudatosításnak. Ha nem tudjuk, mit csináltunk jól és abban milyen mintázat jelenik meg, illetve azokból, amiket most másképp tennénk, mit tanulhatunk, hogyan is alapozhatnánk meg az újévet?

Szentelj ezekre a kérdésekre időt! Megéri!

Gondolj csak bele, általában mennyi időt töltünk egy utazás, program, öltözködés, szobafelújítás, stb. megtervezésével? Vajon hogyan aránylik ez az idő azzal, amit az évünk megtervezésére fordítunk?

2024 energiáinak felhasználása

Mit lehet tudni ezen a ponton 2024 várható potenciáljairól?

Ez az év a kínai asztrológia szerint a sárkány éve.

Gyors energiák, nagy változások – ez biztosan jellemző lesz a következő esztendőre. Ahogy az  is, hogy mindezek a változások a javunkat fogják szolgálni.

A kínai asztrológia fenséges teremtménye, a Sárkány az erő, az intelligencia és a kitartás szimbóluma. Most olyan változások indulnak el kollektív és egyéni szinten is, amik a boldolguást, a világ jobbítását szolgálják.

Azt azonban szintén nem szabad elhallgatni, hogy nem biztos, hogy minden átmenet békés lesz… A Sárkány a szenvedély szimbóluma is.

Az 5 elem

A kínai asztrológia szerint minden állatövi év az öt elem valamelyikéhez kapcsolódik. Ezek a következők:  Fa, Tűz, Föld, Víz, Fém. A 2024-es esztendő a Fa Sárkány éve lesz. A Fa a növekedést, előrehaladást képviseli a keleti asztrológiában. A Fa elem egyben a Tűz elem anyja, ami azt jelenti, hogy könnyen lángra lobbantja a szenvedélyt. A Fa és a Tűz kapcsolata a szikra és láng kapcsolatához hasonlítható.

Forrás: asztronet.hu

A számmisztika szerint 2023-ban lehetőségünk volt magunk mögött hagyni, ami blokkol. Ha kellett, újra és újra nekiveselkedve átugrani korlátozó erőket.

2024 –ben jön majd az, amit választunk, amit teszünk. Elvileg már mindent tudunk. Erről szólt az elmúlt 3 év, hogy minden felszínre kerüljön. Aki végez belső munkát, ezekkel az energiákkal dolgozott.

A teremtés 7 lépcsője

Jöjjön a harmadik szempont az újévre hangolódáshoz.

Felszínesen egy tervezés a következőképpen fest: kitaláljuk, amit szeretnénk, aztán megvalósítjuk.

Ennél érdekesebb és összetettebb a folyamat. Ráadásul teremtésnek szeretem hívni, mert valójában ebben a teljességben az is.

Mi ez a 7 lépés?

  1. Mi az, amire szívből azt tudod mondani, hogy jó neked? Igazán neked. Nem mások szerint, hanem mélyen a szívedből. Hangolódj erre, és hagyd, hogy előbukkanjanak a válaszok.
  2. KÉPzeld el, mi az, amire tényleg vágysz. Lásd képekben. Gyönyörűen súg a magyar nyelv. amit el tudsz képzelni, arra KÉPes vagy.
  3. Fordulj bizalommal magad felé! Ez a kulcs mozzanat. Ha oda tudsz állni magad mellé, nyert ügyed van. Ha te magad sem hiszed el, hogy el tudod érni, amire vágysz, akkor nehéz dolgod lesz.
  4. Legyél kész a változásra. Amire vágysz, egy magasabb szinten elérhető, mint ahol most vagy. Magasabb tudatosság, új készségek, tudás, stb. szükséges hozzá. Vagyis változnod, növekedned, fejlődnöd kell hozzá. Ha belegondolsz, ez így fair.
  5. Most jön a tervezés. A SMART célok. Konkrét, mérhető, elérhető, fontos, és határidőhöz kötött.
  6. A második kulcstényező a cselekvés! Hiába szeretnéd, ha tettek nem követik az álmodozást, azok megmaradnak álmoknak. Mit értünk tettek alatt? A kimondott szó is tett! Illetve az összes többi, fizikai tett: felhívni valakit, megszerezni, összeírni, stb.
  7. Végül az új énünkkel azonosulás a korona a tervezés végén. Amikor kitaláltam (megéreztem), hogy jót fog tenni nekem, ha jógázom minden nap, és ez meg is valósul a tetteimnek hála, akkor én a folyamat végén már egy jógázó nő vagyok! Míg korábban legfeljebb csak egy jógáról álmodó nő voltam.

Aztán kezdődik elölről. A körforgás akkor építő, ha egy felfelé ívelő spirálban újabb és újabb szintekre lép. Jó közben megpihenni, élvezni az elért célt!

A ráadás gondolatom általában a tervezéshez: nem az a fontos, mink van, hanem, hogy kik vagyunk valójában. Mi kívánkozik ki mélyen a szívünkből.

It’s not about to have.

It’s about to be.

Szívből kívánok neked felemelő, emlékezetes, egészséges, szeretettel teli 2024-et, kimondott szavakkal, megértett összefüggésekkel, önmagadért megtett lépésekkel a Saját utadon!

Szeretettel,

Marianna

Kövess itt is

Figyelmedbe ajánlom az alábbi felületeket is:

Legutóbbi bejegyzések

A problémák természete

Hajlamosak vagyunk címkéket aggasztani dolgokra, különösen, ami az elképzeléseinktől eltérőket illeti. Várunk valamit, nem úgy alakul, és máris gigantikus probléma

A dolgozó ember lehet boldog is

Hogyan lát minket felnőtteket a tini generáció a munka-hivatás terén? Te szoktál beszélgetni tinikkel? Tudod, hogyan gondolnak ránk, felnőttekre? Mit

Ezek is érdekelhetnek