Amikor jönnek a kihívások

Bejegyzés megosztása

A statisztikák szerint 4-6 hét , és máris elillan az év elején szőtt Nagy Terv ereje. Az oda vezető úton elakadás látható. Nevezzük kihívásnak, hagyva esélyt a rajtuk való túljutásra. Február végén bukkannak fel. Foglalkozni velük mindenképp érdemes.

Három kérdéssel ki tudod nyomozni, vajon mitől lankadt le a lelkesedésed.

Az első kérdés

Az első és legfontosabb, hogy tényleg tiéd-e a cél, amit kitűztél? Könnyen lehet ugyanis, hogy nem te, hanem a párod, gyereked, anyukád, stb. szerint kellene ilyenebbnek vagy olyanabbnak lenned, ezt vagy azt csinálnod. A helyzet az, hogy egyik esetben sem leszel kitartó. Mert megpróbálod ugyan, hogy a kedvükben járj, de a hajtóerő nem adott hozzá, hiszen nem belőled fakad.

Mit tegyél?

Keress egy olyan vágyat, amit tényleg te szeretnél. Ami lelkesít. Amire jó gondolni, Aminek megvalósulása egy csodálatos, élettel teli kép a szívedben. Meg se állja addig, amíg ilyen képet nem találsz.

A többieknek pedig mondd el őszintén, hogy idén a saját vágyaidért szeretnél tenni.

A második kérdés

A második kérdés is legalább ilyen fontos, ráadásul kényelmetlen is. Bocsi. Így hangzik: te személy szerint megtettél-e mindent, hogy jó irányba mozduljanak a dolgok? Sajnos könnyen lehet, hogy régi rossz szokások (pl. halogatás) lép színre és máris „huss”, lőttek a nagy terveknek.

Nincs változás fejlődés nélkül!

Mit tegyél?

Ha egyedül nem megy, szerezz segítséget. Ehhez elég egy jó barát, aki biztat és számon is kér. Például a heti terveidet. És veled örül, amikor elérsz egy következő lépcsőfokot. Egyedül könnyen elbukunk. De ha már mesélsz a célodról másnak, és nem valósul meg, az ciki. Főleg, ha ez egyedül rajtad múlik. Szerezz szövetségeseket! Sokkal élvezetesebb és könnyebb lesz az út!

A harmadik kérdés

A harmadik kérdésem pedig: megcsináltad-e a részletes tervet a célod eléréséhez? Könnyen hiheted azt, hogy magától megy majd, amit szeretnél elérni. Úgy értem, pontosan tudod, mi kell hozzá, és el is határozod, hogy meg fogod tenni. A helyzet azonban az, hogy ha például könyvet akarsz írni, az nem a szavak egymás után leírásából áll csupán. Na, és ha abból állna, sem mindegy, mikor és mennyi szót írsz le egy nap és egy héten. És akkor még nem is beszéltünk a szerkesztésről, korrektúráról, grafikai tervezésről, nyomdai munkálatokról, kiadóról, stb.

Mit tegyél?

Kezeld úgy a vágyad, mint egy szuper izgalmas projektet, amit előbb megtervezel és csak aztán veted bele magad. Ha személy szerint nem erősséged a tervezés, keress olyan barátot vagy ismerőst, aki jó ebben. Ha végképp nem találsz ilyet, keress engem is bátran. Hidd el, nem olyan szörnyű, mint gondolod. Egy jó terv kisimítja a homlokodról a ráncokat. hiszen minden nap tudod majd, mi a dolgod. Nincs többé kapkodás, elmaradás. Egyik lépés a másik után és már kész is vagy!

Meg tudod csinálni! Bízom benned.

Szeretettel,

Marianna

Kövess itt is

Figyelmedbe ajánlom az alábbi felületeket is:

Legutóbbi bejegyzések

Aranykalitka

Mi az az aranykalitka jelenség, és miért olyan fontos, hogy ismerjük? Ismét egy tökéletes képi elem a magyar nyelvből. A

A stílus csak külsőség?

Figyelted már, mennyire megosztó a stílus téma? Van, aki szerint csupán külsőség, mert ami számít, az belül van. Vagyis a

Elindult az újév!

2024 kezdete egy ajtó az új lehetőségek felé! Hogyan érdemes indítani az évet? Három csokorba gyűjtöttem a gondolataimat erről.

Ezek is érdekelhetnek