Amikor jönnek a kihívások

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email

A statisztikák szerint 4-6 hét , és máris elillan az év elején szőtt Nagy Terv ereje. Az oda vezető úton elakadás látható. Nevezzük kihívásnak, hagyva esélyt a rajtuk való túljutásra. Február végén bukkannak fel. Foglalkozni velük mindenképp érdemes.

Három kérdéssel ki tudod nyomozni, vajon mitől lankadt le a lelkesedésed.

Az első kérdés

Az első és legfontosabb, hogy tényleg tiéd-e a cél, amit kitűztél? Könnyen lehet ugyanis, hogy nem te, hanem a párod, gyereked, anyukád, stb. szerint kellene ilyenebbnek vagy olyanabbnak lenned, ezt vagy azt csinálnod. A helyzet az, hogy egyik esetben sem leszel kitartó. Mert megpróbálod ugyan, hogy a kedvükben járj, de a hajtóerő nem adott hozzá, hiszen nem belőled fakad.

Mit tegyél?

Keress egy olyan vágyat, amit tényleg te szeretnél. Ami lelkesít. Amire jó gondolni, Aminek megvalósulása egy csodálatos, élettel teli kép a szívedben. Meg se állja addig, amíg ilyen képet nem találsz.

A többieknek pedig mondd el őszintén, hogy idén a saját vágyaidért szeretnél tenni.

A második kérdés

A második kérdés is legalább ilyen fontos, ráadásul kényelmetlen is. Bocsi. Így hangzik: te személy szerint megtettél-e mindent, hogy jó irányba mozduljanak a dolgok? Sajnos könnyen lehet, hogy régi rossz szokások (pl. halogatás) lép színre és máris „huss”, lőttek a nagy terveknek.

Nincs változás fejlődés nélkül!

Mit tegyél?

Ha egyedül nem megy, szerezz segítséget. Ehhez elég egy jó barát, aki biztat és számon is kér. Például a heti terveidet. És veled örül, amikor elérsz egy következő lépcsőfokot. Egyedül könnyen elbukunk. De ha már mesélsz a célodról másnak, és nem valósul meg, az ciki. Főleg, ha ez egyedül rajtad múlik. Szerezz szövetségeseket! Sokkal élvezetesebb és könnyebb lesz az út!

A harmadik kérdés

A harmadik kérdésem pedig: megcsináltad-e a részletes tervet a célod eléréséhez? Könnyen hiheted azt, hogy magától megy majd, amit szeretnél elérni. Úgy értem, pontosan tudod, mi kell hozzá, és el is határozod, hogy meg fogod tenni. A helyzet azonban az, hogy ha például könyvet akarsz írni, az nem a szavak egymás után leírásából áll csupán. Na, és ha abból állna, sem mindegy, mikor és mennyi szót írsz le egy nap és egy héten. És akkor még nem is beszéltünk a szerkesztésről, korrektúráról, grafikai tervezésről, nyomdai munkálatokról, kiadóról, stb.

Mit tegyél?

Kezeld úgy a vágyad, mint egy szuper izgalmas projektet, amit előbb megtervezel és csak aztán veted bele magad. Ha személy szerint nem erősséged a tervezés, keress olyan barátot vagy ismerőst, aki jó ebben. Ha végképp nem találsz ilyet, keress engem is bátran. Hidd el, nem olyan szörnyű, mint gondolod. Egy jó terv kisimítja a homlokodról a ráncokat. hiszen minden nap tudod majd, mi a dolgod. Nincs többé kapkodás, elmaradás. Egyik lépés a másik után és már kész is vagy!

Meg tudod csinálni! Bízom benned.

Szeretettel,

Marianna

Kövess itt is

Figyelmedbe ajánlom az alábbi felületeket is:

Legutóbbi bejegyzések

Te magad – kívül és belül

Hogyan látod magad? Szépnek? Értékesnek? Olyannak, aki eléri, amit akar? Bízom benne, hogy mindháromra hatalmas IGEN a válaszod! A hozzám

A magunknak tett ígéreteink

Sokan úgy nőttünk fel, hogy magunkat elismerni nem szép dolog, az „bűzlik”. Ezzel egy jó messzi pályára állítanak minket gyerekkorunk

Amikor jönnek a kihívások

A statisztikák szerint 4-6 hét , és máris elillan az év elején szőtt nagy Terv. De legalábbis az oda vezető úton komoly elakadás látható. Kihívások. Így február végén „esedékesek”.
Három kérdéssel ki tudod nyomozni, vajon hol lankadt el a lelkesedésed.

Ezek is érdekelhetnek