Az erők mozgatnak minket, vagy mi mozgatjuk az erőket?

Bejegyzés megosztása

Erre a kérdésre ebben a formában nem létezik helyes válasz. A jó megközelítés szerintem az is-is. Ezzel be is fejezhetnéd az olvasást, ha nem hoztam volna a mostani időszakra vonatkozó aktualitásokat, amik egyébként mélyen beljebb is mutatnak, mint a címben sejtett tartalom ígérete. Beljebb az életünk alakítása felé.

Alapvetően nem szoktam foglalkozni előrejelzésekkel, mert hiszem, hogy az életemet minden pillanatban alakítom. Utólag szívesebben olvasom el, mi volt az adott időszak jellemzője, hogy egy nagyobb megértést adjon arról, amin keresztül mentem. Különösen így van ez akkor, amikor kihívásokat hoznak a napok.

Ez az év extrém adagot szállított megoldandó helyzetekből. Külön-külön is emberpróbálóak, együtt meg aztán külön „finomak”. Ezek miatt lettem kíváncsi rá, mi zajlik a háttérben, milyen energiák mozognak, így kivételesen utána olvastam, mit mond 2024 induló tendenciáiról az asztrológia és a számmisztika.

Miért olvasd tovább ezt a cikket akkor is, ha nincs spirituális érdeklődésed?

Hiszem, hogy a téma, amiről most beszélni fogok, minden időben aktuális, függetlenül meggyőződéstől, vallástól. Az, hogy most erősebben igényli a figyelmünket az alábbi 3 téma, csak egy dolog. Ha képesek vagyunk újra és újra ránézni a dolgainkra ezeknek a tükrében, az lehetőséget ad számunkra, hogy érett felnőtt módjára tartsuk kezünkben a kormánykereket.

Na, de most már jöjjön a poén.

A 3 erő, ami mozgatja 2024 kezdő hónapjait

Felelősségvállalás. Erre hív minket ez az időszak. Ez általában két végletben tud megvalósulni: vagy hárítja valaki, vagy túlságosan sokat vállal magára, jellemzően olyanokat is, ami nem- vagy nem csak az ő dolga. Mint általában, itt is a középút az üdvözítő.

Fontos felismerni, mi az, ami az én felelősségem, és mi az, ami nem az. Első esetben teljes mellszélességgel bele kell állnom, ellenkező esetben a szembe jövő viharos helyzetekben szenvedés és más, hasonló békétlen érzések születnek. A helyzetek jönnek, így is úgy is, ami nem mindegy, hogyan kezelem őket.

Nálam extrém kihívásokkal indult az év. A jó állapotúnak hitt fogaim és az autóm hoztak váratlan olyan váratlan és kényelmetlen helyzetbe, ami minden szinten óriási energiákat igényeltek tőlem.

A 2024 számainak összegéből adódó 8-as minősége hozza az anyagi érintettséget. Ezért most már meg nem lep meg, hogy mélyen zsebbe nyúlós történetekben találtam magam. Mivel egy kedves coach ismerősöm emlékeztetett rá, hogy a pénz szeret áramolni, ezért nem az a kérdés, érdemes-e kiadnom akár kényelmetlenül nagy összegeket. A jó kérdés az, hogyan mozgatom meg a teremtő energiáinmat, hogyan teremtem elő a fedezetet. Ez az attitűd mozgásba lendít, szemben a „miért történik ez velem” negatív spiráljával.

A felelősségvállalás magasiskolában most is segít, ha nem egyedül akarok mindent megoldani, másokkal együttműködve minden könnyebben megy.

A második jelentősebb erő a mindennapjainkra most az Uránusz hatása.

Milyen minőségeket képvisel ez a bolygó? Váratlanság, változás, kiszámíthatatlanság, megújulás, önfelvállalás, szabadság.

Nem piskóta, igaz? Mert hát nem erről a gyorsító pályáról álmodunk legszebb álmainkban. Mégis mit szeressünk benne? A rövid válaszom az, hogy menet közben elég nehéz szeretni ezt a fajta spirált. Kellő tudatossággal viszont egy szuper jó kis szintlépés születhet belőle! Végül is ezért vagyunk itt, hogy tanuljunk, fejlődjünk! Innen nézve máris kevésbé borús a kép.

A saját sztorim kapcsán két hónap távlatában elmondhatom, hogy a váratlanság, változás, kiszámíthatatlanság szakaszai után most a megújulásnál tartok éppen. Minden okom meg lett volna, hogy több ponton is okoljak másokat, akik érintettek voltak a történetemben. Az orvos, aki nem volt elég körültekintő a fogam kezelésénél, és egy barátom, aki rossz alkatrészt rendelt meg az autómhoz. Őszinte leszek: 1 percre meg is engedtem magamnak, hogy nehezteljek rájuk. Aztán beláttam, hogy ez egy közös teremtés, nem rajtam kívül, hanem velem együtt kreáljuk ezt a sztorit.

A másik, ami azonnal kibillent a hibáztatás mocsarából, az annak a belátása, hogy mindketten a tőlük telhető legjobbat akarták nekem. Ők léptek valamit, amiben az én szabadságom az, mit lépek következőnek. Dönthetek úgy, hogy más orvost választok. Illetve kicseréltetem a rossz alkatrészt. Ennyi az egész.

Nincs harag. Döntések vannak. És annak megválasztása, mire fordítok figyelmet.

A harmadik felforgató erő a kedvencem. Ő a Plútó. A nagy biliborogató. Ha valamit eddig nem tettünk meg, pedig időszerű lett volna, na, az most jön szembe, ha kértük, ha nem.

Itt aztán szükségünk lesz a rugalmasságunkra, megújulási képességünkre! Ha van ilyenünk, ha nincs. Akinek nincs, most ki kell, növessze magából!

A Plútó hatása annyira felkavaró tud lenni, hogy én néha már mosolygok rajta. Mint amikor szemellenző volt rajtam évekig, és egyszer csak lehull a lepel, és muszáj látnom, mi igényel figyelmet tőlem, az életem mely területeiben vagyok éppen önámításban?

Hasonló kérdéseket tegyél fel magadnak te is, kedves Olvasó!

Aztán egy kellemes kanapén, egy finom teával válaszold meg őket, és határozd el, hogy megoldod az eléd kerülő helyzeteket, sorban egyiket a másik után.

Kívánom magunknak, hogy ezekben az emberpróbáló időkben is őrizzük meg a humorunkat, és a hála érzését mindazért, amikben mindezen kihívások közepette részünk van!

Szeretettel,

Marianna

Kövess itt is

Figyelmedbe ajánlom az alábbi felületeket is:

Legutóbbi bejegyzések

A problémák természete

Hajlamosak vagyunk címkéket aggasztani dolgokra, különösen, ami az elképzeléseinktől eltérőket illeti. Várunk valamit, nem úgy alakul, és máris gigantikus probléma

A dolgozó ember lehet boldog is

Hogyan lát minket felnőtteket a tini generáció a munka-hivatás terén? Te szoktál beszélgetni tinikkel? Tudod, hogyan gondolnak ránk, felnőttekre? Mit

Ezek is érdekelhetnek