Decemberi energiák

Bejegyzés megosztása

Mi várható az év utolsó hónapjában? Milyen energiák segítenek minket a fejlődésben? Erről szól ez a részletes írás, amihez Kis Balázs Kunó asztrológus gondolatait hívom segítségül.

Készítettem egy összefoglalót, így aki csak futva ér rá olvasni, az is tudomást szerezhet a legfőbb jellemzőkről. Aki rászánja az időt, nyilván hasznosabb infók és mélyebb megértés lesznek a jutalmai.

Idén decemberben nagy energetikai változásnak nézünk elébe. A korábbi feszültségek elmélyülnek, de egyben ki is pukkannak, így a hónapban tapasztalt esetleges konfliktusokban dűlőre jutsz majd. Könnyebb lesz most szárnyalni és emelkedést érezni. Ősszel az emelkedés inkább a száz kiló súllyal megrakott hegymászáshoz volt hasonlítható, de most lazábbnak fogjuk mindezt érezni.

Jó, ha nyitott vagy az átalakulásra, és magad mögött hagyod a szeretettelen múltat. Kommunikációdban figyelj arra, hogy lecsendesedett állapotban dönts és adj választ. A hónap alkalmas stabil, maradandó dolgok létrehozására. December elején belső világodban hatalmas változások dúlnak, ami megjelenhet külső történésekben is. Menj elébe a dolgoknak, és akár lépj nagyobbat a kelleténél, mert ez a formálódásodat szolgálja.

December 14 – Telihold. Minél inkább próbálj meg kinyílni, készen a változásra, a kiteljesedésre. Ha december közepén feszültségeket tapasztalsz, akkor az impulzív karácsonyi energiák előszelét érzed.

Karácsonyi időszak alatt azt fogod észrevenni az elkövetkező hetekben, hogy semmi sem ugyanaz, ami régen volt. Mint említettem, itt az alapok, életfeladatok totális újradefiniálása zajlik. Kezdj új dolgokba bátran, belül, képzeletben-gondolatban mindenképpen fogadd be az új ihletet, az új gondolatokat. Jegyezz fel mindent, amivel mostanában találkozol, mert tömkelegével jöhetnek új információk.

December végén tudsz kilépni abból a nem működő rendszerből, amivel az életedet eddig irányítottad. Nem kell tenned semmit – csak az a fontos, hogy tudatosítsd: ez most megtörténik és kész.

És lám, itt is mennyi önismereti lehetőség. Az önismeret igazán jó kérdésekkel kezdődik. Ezért készítettem neked egy igazán hasznos segítséget. Bárhol jársz is önmagad megismerése útján, ez garantáltan beljebb visz, a Valódi Önmagad megismerése felé.

boritokep_sajatutadon_ebookA Saját utadon e-book egy öröknaptár, az év 365 napján hűséges kísérőd, és jó barátod. Az egyik legjobb befektetésed, ha a saját életedet szeretnéd élni, vagyis megtudni ki vagy, és ki nem vagy, ennek köszönhetően pedig a legjobb döntéseket hozni, bármilyen helyzetbe is kerülsz.

Csodás ajándék lehet ez szeretteidnek is.

A novemberi felkavaró, tisztító és feltáró energiáiban fürödve most elérkeztünk egy olyan ponthoz, amikor is megmutathatod a spiritualitásodat, kézzelfoghatóvá teheted a benned lévő Unio Mystica állapotát, azaz a Minden Egy érzését beviheted a valóságodba. Ebben lehet, hogy éppen hátráltatva érzed magad, de csupán csak a világod ad leckéket, hogy MINDENT képes legyél elfogadni. Nem véletlenül hívják MINDEN EGY-nek. És a mindenbe minden beletartozik. Minden! Még a legundorítóbb, leggonoszabb dolog is a világon. Akivel nem szívesen találkoznál egy sikátorban, akit elkerülsz, mert nem szeretsz vele találkozni, mert „leszív”. Benned van! Ezeknek a dolgoknak az elképzelése mindig nagyon jól megmutatja, hogy éppen hol is tartasz a Minden Egy megtapasztalásában. Érdemes megfigyelned, hogy milyen „kihívásokkal” találkozol, amikor az elfogadásról és az egység megéléséről van szó. S leginkább: szereted-e saját magadat? Egységben vagy-e önmagaddal?

E hónap, már az előzőhöz képest, viszonylag könnyedebb és lazább energiákkal lesz teli. Míg az októberre-novemberre rányomta a bélyegét a Neptunusz és a Holdcsomópont karmikus, mindent felszínre hozó energiája, addig decemberben már nyugodtabbak – de nem kevésbé felkavaróak – lesznek a napok. Inkább pozitívabbnak jellemezném, ami nem azt jelenti, hogy az ősz „rossz” lett volna, mert pusztán csak tudatosság kérdése ez a hozzáállás. Ám mégis, könnyebb lesz most szárnyalni és emelkedést érezni. Ősszel az emelkedés inkább a száz kiló súllyal megrakott hegymászáshoz volt hasonlítható, de most lazábbnak fogjuk mindezt érezni.

December eleje

Legyél nyitott a tudásra, bölcsességre, engedd meg, hogy átalakulj. Ne rögzülj be, legyél „igen-ember”, aki az élet által elé hozott újdonságokra igennel, és a megismerés kalandos vágyával válaszol! Tűz a tűzzel találkozik. Impulzív nap (napok), hiszen a tüzes Mars és a tüzes Jupiter tüzes trigon kapcsolatba kerülnek. A Bak csillagképben járó Mars és a Szűz csillagképben álló Jupiter egy nagyon impulzív „haladás”-energiát képvisel. Bár a Bak lépésről lépésre, aprólékosan halad, a Szűz ugró alakja a fénnyel teli jövőbe érkezést mutatja. Itt az idő hát a lépésre, hogy magad mögött hagyd a szeretettelen múltat.

Figyeld a kommunikációdat, és vedd észre, milyen csodákat tudsz teremteni a tiszta, szándék nélküli gondolatokkal. Egyszerűen előbukkannak a megoldások belőled, megjelennek a láthatatlanból. Gyakorold ezt – bár könnyen lehet, hogy kihívásokkal találkozol majd e téren. Ezért ha választanod, döntened kell, vagy válaszokat keresel, csöndesítsd le magad – légzőgyakorlat –, és meglátod, máris megérkezik a válasz.

A hónap elején öt égitest is a Szaturnusz uralma alatt jár, tehát ez az időszak – a sok inspiráló fényszöggel egyetemben – most nagyon erős stabilizáló lehetőségeket rejt magában. Amit most létrehozol, az legyen valódi, maradandó. S ha valamibe úgy érzed, hogy beletörik a bicskád, akkor annak üzenete az, hogy nem a megfelelő helyen tapogatózol. S hogy mi a megfelelő tett ilyenkor? PONT erről szólnak e napok, hogy TE TALÁLD MEG önmagad számára! Mi az, ami életképes? Mi az, amit magaddal tudsz vinni a jövőbe, és mit kell önmagad mögött hagynod? A mulandónak nincs ideje, csak az örökkévaló énedre fókuszálj.

Ha megnézzük a hónap első másfél hetének konstellációit, akkor egy igen csodálatos, impulzív, emelő jelentésű fényszöghálózatot látunk. A Jupiter P Nap/Szaturnusz P Mars P Uránusz W Jupiter trapéz és annak két átlója, a Jupiter S Mars és Nap/Szaturnusz S Uránusz fényszögek hálója csupa-csupa inspiráló, szintézisbe emelő potenciált szimbolizál! (Elnézést kérek a hozzá nem értőktől a kusza megfogalmazásért, de ez annyira csodálatos rajzolat, hogy mindenképpen le kellett írnom. A könyv elején írt asztrológiai segítséggel Te magad is vissza tudod fejteni ezt az üzenetet!)

Summa summarum: nagy robbanás, mégis irányított energia, ami egyfelől a benned élő belső feszültségből keletkezik, másrészről kiegyenlítődésre vágyik és új tudati szintre emel. A hónap első hete különösen jelentős eseményeket hordozhat. Vagy ha látszólag nem is történik semmi, a láthatatlan világodban hatalmas változások dúlnak! Ha esetleg most nem is látod ennek a megjelenését, tekints vissza majd erre az időszakra, és meg fogod látni, hogy mennyi minden alakult át benned. A lényeg, hogy ha teheted, változz, alakulj, haladj, cselekedj. Ne ülj a babérjaidon, menj elébe a dolgoknak, még akár túl is feszülhetsz, túlpöröghetsz, úgyis megtörténik a kiegyensúlyozás. Sőt, érdemes nagyobbat „lépned” a kelleténél, mert ezekre a tapasztalásokra is szükség van a formálódáshoz. Mindez december 8-tól érvényes igazán.

December 14 – Telihold

teliholdTelihold, hajnali 1 óra 7 perckor, magyarországi helyi idő szerint. Különlegessége, hogy a Nap és a Hold is egymással szemben, a Tejúton helyezkedik el! S mint minden Teliholdkor, ma is érdemes pihenned, töltekezned – csak most a csodálatos Tejút-erők, magas szintű fény-erők áramlanak be az életedbe! Minél inkább próbálj meg kinyílni, készen a változásra, a KITELJESEDÉSRE. Bár asztrológiai értelemben nyilas-ikrek tengelyen áll a Telihold, valójában a Kígyótartó és a Nimród csillagképekben helyezkedik el e két égitest. Mind a kettő Beavató erőt szimbolizál, amelynek segítségével a Napút fölé, azaz önmagunk fölé emelkedhetünk. Tehát a mai nap szimbóluma az emelkedés, az elhagyás és a kiteljesedés. Csak lélegezz – most nagyon fontos, hogy akár a mindennapi tevékenységeid közben is kapcsolatban legyél az éggel, lélegezz tudatosan, és minden pillanatban tartsd meg a kapcsolatot a Felsőbb Éneddel. Azt fogod tapasztalni, mintha tényleg a Tejúton járnál…

December közepe

Lassan készülhetsz egy energetikai váltásra, mert pár nap múlva a Mars elhagyja a vízöntő jegyét. Így az a hatalmas energia és látványos változás, amire mostanában képes voltál, lassan lecseng és átalakul… Addig is élvezd az aktív napokat! Ha mostanában feszültségeket tapasztalsz, akkor az impulzív karácsonyi energiák előszelét érzed. Érdemes előre lapoznod október 24-re és 26-ra, ahol részletesebben olvashatsz messianisztikus, hosszabb távon ható üzenetekről. Azokat már megpróbálhatod pozícionálni az életedben.

Karácsonyi időszak

karacsonyfaEgy igen csodálatos messianisztikus, nagy horderejű fényszög lesz ma egzakt, az igen ritka Szaturnusz–Uránusz trigon, aminek előfordulása évtizedekben számolható. Ez mutatja, hogy a korlátaidból képes vagy kitörni, és meghaladni azokat a rendszereket, amelyeket alapvetőnek és megmásíthatatlannak tartottál! Ez egyfajta kilépési pont a mostani időkben, de nem a halálba, hanem tényleg egy magasabb rendű valóságba érkezel. Ennek természetesen nincs fizikai megnyilvánulása, csak azt fogod észrevenni az elkövetkező hetekben, hogy semmi sem ugyanaz, ami régen volt. Mint említettem, itt az alapok, életfeladatok totális újradefiniálása zajlik. Tehát ha nem csak magadon, de mondjuk a szeretteiden vagy a barátaidon is azt látod, hogy nem ugyanazok az emberek, akkor nyugodj meg, ez teljesen rendben van! Kezdj új dolgokba bátran: tudom, hogy ez az időszak nem arra való, hogy aktívan tegyél-vegyél, de belül, képzeletben-gondolatban mindenképpen fogadd be az új ihletet, az új gondolatokat. Jegyezz fel mindent, amivel mostanában találkozol, mert tömkelegével jöhetnek új információk.

* * *

A Mars elérte a leszálló Holdcsomópontot. A régi energiák teljes elengedése zajlik most, s a Mars, mint „erő”- vagy „energia”-szimbólum azt mutatja, hogy most tudsz kilépni abból a nem működő rendszerből, amivel az életedet eddig irányítottad. Nem kell tenned semmit – csak az a fontos, hogy tudatosítsd: ez most megtörténik és kész. Napközben nyugodtan állj meg, vedd szemügyre, milyen indulatok vagy ösztönök vannak jelen benned, és néhány sóhajtással engedd el őket. A Neptunusz a napokban aktivációba kerül, tehát a különböző részeiddel való teljes egyesülés ideje jött el. Előhívsz a múltadból minden erőt, amivel mások ellen törtél – ezek megváltása most megtörténik. Belső békédet a régi módszerekkel nehezen tudod a továbbiakban megőrizni, ezért „szintetizálj”, azaz olvaszd be saját lényedbe azt is, amit nehéz elviselned.

Újabb messianisztikus üzenet, ami szintén tizenegynéhány évente következik csak be: a Jupiter–Uránusz szembenállás. Ez erős, feszítő potenciált szimbolizál, és már e hónap eleje óta aktív, s egészen jövő március végéig érezteti majd a „hatását”. Tömören kifejezve: mozdulni, változni, tágulni VAGY a bölcsesség egyensúlyában lenni. Mind a kettő csodálatos, ám egymásnak ellentmondó állapot, aminek feszültségét fogod hosszú hónapokon át érezni. Ez azt jelenti, hogy a benned kialakult világnézeti kép igen nagy biztonságot, harmóniát tud adni, de mégis érzed, hogy feszít a változtatás energiája. Ugyanakkor pedig rohannál az új felé, de nem érzed, hogy működne, nem ad stabilitást. Elég nehéz, mégis szükséges erő, hogy kitépjen abból, amiben vagy. Nincs jó vagy rossz választás, ezt tudatosítanod kell! Nincs olyan, hogy az egyik jobb, mint a másik, mert amikor az egyik oldalon leszel, akkor éppen a másik oldal fog zavarni… és fordítva. A lényeg: mindig tudj váltani a kettő között!

A részletes előrejelzés Kiss Balázs Kunó munkája

Szeretettel:

Marianna

 

Maradjunk kapcsolatban! Az aktualitásokért iratkozz fel a hírlevélre!

Kövess itt is

Figyelmedbe ajánlom az alábbi felületeket is:

Legutóbbi bejegyzések

A problémák természete

Hajlamosak vagyunk címkéket aggasztani dolgokra, különösen, ami az elképzeléseinktől eltérőket illeti. Várunk valamit, nem úgy alakul, és máris gigantikus probléma

A dolgozó ember lehet boldog is

Hogyan lát minket felnőtteket a tini generáció a munka-hivatás terén? Te szoktál beszélgetni tinikkel? Tudod, hogyan gondolnak ránk, felnőttekre? Mit

Ezek is érdekelhetnek

Lélek-szörf

Saját történetet szeretnék elmesélni –a belső hanggal áramlásról, a lélek általi vezettetésről. Friss történet, azon melegében mondom el. Igen emlékezetes,