Megyek a céljaimért

Bejegyzés megosztása

Évekig irritált a célkitűzés kifejezés. Nem érdekelt igazán. Azt hiszem azért, mert olyan menő üzleti terminus technikusnak tűnt, ami miatt magamtól távolinak éreztem. Később más közegekben is hallottam, talán már túl sokfelől, ezért meg felkapott divathullámnak tartottam. Aztán egyszer mégis utána néztem, miről is szól. A sikeres embereknek vannak céljai, azok pedig, akik nem tartanak sehova, nem is érnek el nagy sikereket. Hú, ez a mellbe vágott, amikor először olvastam. Kemény, igaz?

Minden cselekvésem valami céllal jön létre, még ha nem is tudok róla. Ezt én hosszú évekig nem tudtam. Nem tudtam, hogy hétköznapjaim javarészt kis célok elérésről szóltak. Általában a túlélés és némi örömszerzés motiválta őket. Nem egy jól megfogalmazott pozitív, nagy cél részeiként tettem dolgokat. Emlékszem, néha jól, néha rosszul éreztem magam a napjaim során. Sokkal inkább tűnt úgy, hogy megtörténnek a dolgok velem, mint hogy minden rajtam múlt volna.

Ha ismertem volna a célkitűzés és döntés erejét, már nem itt tartanék. No, de a visszafelé nézés helyett előre tekintek, és örülök, hogy előre léptem ebben is. Most már vannak céljaim! Először nyögvenyelősen tűztem ki őket, és még ma is tanulok sokat közben, ám nagyon élvezem is. Mert már értem, mire való, értem, miért jó! És vannak vele sikerélményeim!

Figyelted már, hogy amikor határozott szándékkal mész valahová, akkor még egy nagy tömegben is utat engednek neked az emberek? Neked és a szándékodnak! Mondanod sem kell, hogy tartasz valahová, mert látszik, érződik rajtad. Míg, amikor csak úgy bolyongsz, cél nélkül, és bekerülsz egy ütemesen áramló tömegbe, elsodornak. Magukkal sodornak. Ők, akik tartanak valahová.

És azt tapasztaltad már, hogy kitűztél egy célt, döntöttél róla, és onnantól mintha a szerencse csillaga ragyogott volna fel rád? Minden jól alakult, tetted a dolgod és még váratlan segítségek is érkeztek, és egyszer csak ott volt a vágyad készen, megvalósítva. Pontosan ez a folyamat. Az összes „körülmény”, égi és földi segítő melléd áll, amikor a határozottan kitűzött célod mellé állsz.

Ilyen egyszerű?

Majdnem.

positivApró bökkenő: célt csak pozitív állapotban, hangulatban érdemes kitűznöd, akkor nyugtázhatod örömmel, hogy megvalósult. Negatív állapotban, szomorúan, nélkülözve, nagy eséllyel úgy tapasztalod, hogy nem az valósult meg, amit szerettél volna. Pedig igen. Éppen az, amitől féltél, amit szerettél volna elkerülni, stb. Így működik a teremtés. „Nem akarok kövér lenni!” Mit mond ez neked valójában? Azt, hogy kövér vagy. Sehol nem szerepel benne, amit szeretnél. „Egészséges, 60 kg-os nő szeretnék lenni. Sőt, egészséges, 60 kg-os nő vagyok! Mert úgy döntöttem. És látom is magam ebben az állapotomban, és ez örömmel tölt el.” Ez utóbbi esetén garantáltan mozdulni fogsz a cselekvés felé. Mert vonz a cél. Tudni fogod, hogyan érd el. Mert nem elkerülni akarsz valamit, hanem épp hogy elérni akarod, amire vágysz!

Úgy válassz célt, hogy közben érezd magad nagyon jól! Gondolj a kellemes állapotra, amire vágysz. Kreáld világos, egyszerűen megfogalmazható céllá. Majd írd le! És, ezzel még nincs kész. Gyárts hozzá megvalósítási tervet. Görcsölés helyett elsőként elég, ha leírod az összes ötletedet, a legképtelenebbeket is. Kicsit pihentesd, és vedd elő újra. Gondold végig még egyszer, mit szeretnél, és érezd, hogy lelkes leszel tőle. Ha ez így van, a tettek is könnyebben jönnek majd!

Ha pedig még nincsenek céljaid, vagy még nem tudod, hogyan valósítsd meg őket, KÉRJ segítséget! Az élet alig várja a te céljaidat, a te sikereidet!

Szeretettel:

Marianna

Maradjunk kapcsolatban! Az aktualitásokért iratkozz fel a hírlevélre!

Kövess itt is

Figyelmedbe ajánlom az alábbi felületeket is:

Legutóbbi bejegyzések

A problémák természete

Hajlamosak vagyunk címkéket aggasztani dolgokra, különösen, ami az elképzeléseinktől eltérőket illeti. Várunk valamit, nem úgy alakul, és máris gigantikus probléma

A dolgozó ember lehet boldog is

Hogyan lát minket felnőtteket a tini generáció a munka-hivatás terén? Te szoktál beszélgetni tinikkel? Tudod, hogyan gondolnak ránk, felnőttekre? Mit

Ezek is érdekelhetnek