Blog

Blog

Megmondtam már: vállald a sorsodat!

Te szoktál verseket olvasni? Én sajnos ritkán. Van pedig valami egészen különleges bennük: rém gyorsan idegesítően mélyre tudnak hatolni. Mint ez is. Fogadd szeretettel. (Nem lesz feltétlen könnyű.)

Blog

A maximalizmus csapdája

Mi a maximalizmus? Sokat emlegetett kifejezés arra, ha túl jól szeretnéd csinálni a dolgokat. Ismerős? Nekem nagyon. Pár éve még jellemző volt rám, és mai napig tanulom, hogyan „gyógyuljak” ki belőle. Mert nem szolgál. Honnan fakad? Mi készteti rá az embert?

Blog

Hibás vagy felelős?

Életed egyik alap pillére az, hogy erre mi a válaszod. Olybá tűnhet, hogy ez csak játék a szavakkal, de mindjárt megmutatom, mi múlik rajta.

Blog

Mindenki segítő ebben az országban?

Mikor azt hallom valamelyik kliensemtől, hogy segítő akar lenni, 2 dolog jut eszembe 1. hogyan lett ilyen vonzó ez a hivatás, és 2. vajon mindenki tudja-e, mivel is jár ez? Avagy mitől lesz hiteles egy segítő?

Blog

Csak pozitívan…?

Mindennek lásd a jó oldalát. Gondolkodj pozitívan. Minden rosszban van valami jó. Ugye, te is hallottad már ezeket?

Blog

A vágyaid azért vannak, hogy megvalósítsd őket

Ez így nagyon kézenfekvő, ugye? Mondhatnánk, hogy magától értetődő. Miért nem valósul meg mégis mindegyik vágyad? Ez egy izgalmas kérdés. Ebben az írásban végig vesszük a lehetséges okokat.

Blog

Tavaszi napéjegyenlőség – az új kezdet

A térben a Kelet pontja, vagyis ahol felkel a nap. Ez a napfelkelte képe, a születés, az új dolgok elkezdésének időminősége az év körén. Pont, ahogyan egy nap elkezdődik. Ez az évszakok között a Tavasz, amikor kirügyeznek a fák, elindul újra a természetben az élet, a növekedés a fény hatására. A március 20-június 21-ig tartó időszakban tehát képesek lehetünk mi is elindítani, megnöveszteni valamit, ami a nap-tudatunk szerint kívánatos. Ezt támogatja az idő nap-minősége.

Blog

Jelen-lét

Vannak különleges pillanatok az életünkben. Amik sokáig nyomot hagynak, és amik megérdemlik, hogy vigyázzunk rájuk. Ilyen különleges alkalom volt a tegnapi is. Egy csoportos program utolsó páros gyakorlatában megéltem a valódi JELENLÉT csodáját. Én mégis majdnem megöltem ezt a varázslatot. Nem magában a jelenlétben, hanem azzal, amit utána tettem vele. Tíz perc sem telt el, és miközben minden sejtem emlékezett, éreztem, hogy valamit elveszítettem. Jobbnak láttam megörökíteni, hogy mindig emlékezzek rá, és ha később hasonló csodát élek meg, másképp cselekedjek.

Blog

Blog Kövess itt is asszertivkommunikacio sajatutadon sajatutadon marianna-varga Iratkozz fel hírlevelemre!

Tovább olvasom »

Iratkozz fel hírlevelemre!