Mivel töltsük 2023 utolsó napjait

Bejegyzés megosztása

Mind másképp éljük meg az év végi ünnepeket. Kinek pihenést, megnyugvást, kinek rengeteg melót hoznak december napjai.

Számomra az igazi kérdés, mit engedek meg magamnak. Vajon jobban fogom magam érezni attól, ha még eggyel több pipa lesz a feladatlistámon?

Szerintem az egész éves kitartó munka és magánéleti teendők után megérdemeljük a pihenést.

Egy meleg tea, mézeskalács illatú gyertya, családi és baráti összejövetelek, kulturális programok, a karácsonyi ünnepekre való hangolódás mind egy-egy lehetőség arra, hogy a feszített tempóból lelassítsunk.

Az ünnep segít a figyelmünket a teendőkről a kapcsolódásainkra terelni. Sokan a szeretteikre hangolódnak, és elfelejtik az önmagukkal való törődést, holott ez legalább annyira fontos, mint a másokra figyelés.

Az adventi időszak célja és lehetősége is egyben a béke és a meghittség megérkezése a lelkünkbe.

Épp ezért én az önmagunkkal való foglalkozáshoz készítettem ötleteket, melyekkel keretezhetjük és elengedhetjük az óévet, és felkészülhetünk az újesztendőre.

A lélek és az elme is felszabadul, ha tiszta lapot lát maga mögött és maga előtt.

Hiszek az évre visszatekintő kérdések lelket megnyugtató erejében. Ahogyan az újévre hangolódásnál is előszeretettel veszek elő hangoló szempontokat. Olyanokat kérdezek ilyenkor magamtól, amik nekem igazán számítanak.

Ha szeretnéd, hogy elküldjem neked, írj nekem a marianna@sajatatudon.hu email címre, és már repül is feléd a Saját utadon karácsonyi magazin, aminek része az óév elengedése és az újévre hangolódás is.

Mire valók az ünnepek?

A téli rövidebb nappalok és hűvös idő csalogatnak arra, hogy egy illatos teával bebújjunk a meleg pléd jóságos ölelésébe, és elővegyük az év végére halasztott olvasni- és hallgatnivalókat.

Ehhez készítettem egy válogatást a Saját utadon különböző felületein megjelent írásokból és hanganyagokból.

Nem volt különös szempont a választásaimban. Csupán ízelítőt szeretnék adni abból, amik mentén a tartalmak születtek.

A hármas szám jegyében következzen 3-3 ajánlás.

Olvasnivaló / blogok

Az elsőben azt nézheted meg, hogyan számold ki a saját személyes évedet, ami megsúgja, mi a fő feladatod az adott időszakban. Születésnaptól születésnapig tart a személyes évünk.

A másodikban beszélek azokról a „hurrá optimizmusra” sarkalló mondatokról, amiket gyakran hallunk. Pl. merj álmodni! De mi van akkor, amikor ez egyáltalán nem megy? Amikor a valóság messze van az álmoktól? Hogyan lehet elérni, hogy a lelkünk megkapja tőlünk a szükséges figyelmet, támogatást? Erre a saját bevált gyakorlataimat osztom meg veled, bízva abban, hogy ötletet tudsz meríteni belőlük.

A harmadikban a kézírást szeretném éltetni, megtartva méltó helyét a számítógépen pötyögés mellett, Számos jótékony hatását vettem elő, hogy emlékeztessem magunkat, nem véletlenül éltünk vele oly sok éven át.

Egy újabb felület olvasásra, rövidebb tartalmakkal a Saját utadon fb oldal.

Hallgatnivaló / podcastok

A következő 3 ajánlatom 1-1 interjú meghallgatása, amit olyanokkal készítettem, akik megtalálták a hivatásukat. Így az már nem egy elvégzendő munka többé, amivel a mindennapjaik telnek, hanem lelkesedéssel és örömmel teli tevékenység.

Közös jellemzőjük még, hogy történt az életükben egy irányváltás, vagyis nem elsőre találtak rá erre a szerelmetes területre, hanem az önmagukkal való mélyebb kapcsolódás eredményeképp. Meghallották, mit súg a szívük.

Következzen hát a válogatás.

A szem a lélek tükre, tudjuk régről. Ám az talán kevésbé ismert, hogy a látásunk nem 100%-ban a szemnek köszönhető. Jó, mi? Sokkal összetettebb és izgalmasabb dolog a látásunk, mint gondoltuk. Erről beszélgettem dr. Ungváry Lilla szemtrénerrel.

A kreativitás felszabadítja agyunk leterhelt állapotát, és összehangol a teremtő énünkkel. Hrubos Margó képvisel egy szépséges és különleges irányt, amivel szelíden vissza tudunk kanyarodni az alkotó énünkhöz.

Az egészség oldalán jár hivatásában és magánéletében is Koós Krisztina gyermek gasztroenterológus, akivel a tudatos odafigyelésről, és a gyerekek iránti mérhetetlen szeretetéről beszélgettünk.

További beszélgetéskért látogass el ide, és iratkozz fel a Saját utadon youtube csatornára, hogy értesítést kapj az új tartalmakról.

Az Irányváltó podcast epizódjait megtalálod más felületeken, válaszd a neked legpraktikusabbat!

Spotify

Google podcast

Megtisztelő, hogy hűségesen követtél 2023-ban!

Egy pici kedvességgel szeretném viszonozni a kitartásodat. Készítettem egy adventi naptárt, amiben minden nap egy ablak nyitható ki, amiben ott vár az aktuális meglepetés.

Az említett adventi naptárt ITT találod.

Szívből kívánok bársonyos hangolódást az ünnepekre, és igazi, pihentető, feltöltő, értékes napokat, együttléteket 2023 decemberében!

Találkozzunk 2024-ben is!

Szeretettel,

Marianna

Kövess itt is

Figyelmedbe ajánlom az alábbi felületeket is:

Legutóbbi bejegyzések

A problémák természete

Hajlamosak vagyunk címkéket aggasztani dolgokra, különösen, ami az elképzeléseinktől eltérőket illeti. Várunk valamit, nem úgy alakul, és máris gigantikus probléma

A dolgozó ember lehet boldog is

Hogyan lát minket felnőtteket a tini generáció a munka-hivatás terén? Te szoktál beszélgetni tinikkel? Tudod, hogyan gondolnak ránk, felnőttekre? Mit

Ezek is érdekelhetnek