Lélek-szörf

Bejegyzés megosztása

Saját történetet szeretnék elmesélni –a belső hanggal áramlásról, a lélek általi vezettetésről. Friss történet, azon melegében mondom el.

Igen emlékezetes, nem hétköznapi sodrásba kerültem a hétvégén.

Egy fáradt péntekkel indult. Biztosan ismered az érzést, amikor a tested és a lelked is elfárad. Így volt velem aznap este. Hajtós héten voltam túl. Ahhoz éreztem csak erőt, hogy ülve pihenjek, elengedve a gondolatokat, és engedjem, hogy testem elnehezedjen.

Utólag azt gondolom, ezek a pillanatok kegyelmi állapotok. A fáradtság csendjébe beférkőzhet valami nagyon fontos: a lélek hangja. Ha hagyom. Ha nem zilálom szét izgő-mozgó késztetésekkel.

Szerencsés eset volt ez, amikor a fáradtságom segített, hogy hagyjam az eseményeket áramolni. Ami ezután történt, emlékezetes és tanulságos élményként fog megmaradni.

Estéimet általában nem pihenéssel töltöm. Mivel határozott küldetéstudattal létezem a világban, a lehető legtöbb időt arra fordítom, hogy élesre csiszoljam a testem, lelkem, elmém, a célom eléréséhez, és hogy egyik lépést megtegyem a másik után. Önfejlesztő könyveket olvasok, hanganyagokat hallgatok, írok, tervezek. Ez a pénteki fáradtság azonban már elérte azt a szintet, amikor nem zizegtem túl, tényleg csak pihenni voltam képes.

Az áramlás nyomógomb

Eszembe jutott, hogy pár hónapja „véletlenül” rábukkantam egy filmre, amit csak megjelöltem, hogy egyszer csak megnézem majd. Most lett az az egyszer csak.

És ezzel kezdetét is vette az áramlás.

Arra lettem figyelmes, hogy egyre jobban belekerülök a történetbe, és hamarosan azt éreztem, akár én is lehetnék a főszereplő. Minden volt benne, hogy kibillentsen az adott állapotomból, hogy emlékeztessen arra, mi van mélyen a szívemben, hogy ki vagyok én valójában, és hogy épp mit élek belőle, és mit nyomok el magamban.

A hatás

Felemelt, megpörgetett és ledobott. Mire a film végére értem, alig fértem a bőrömbe: hatalmas energiák feszítettek. Kiráncigálva az addigi állapotomból, az utamról eltántorító gondolatoktól és az alig két órája rám telepedett fáradtságból, belülről valami hajtani kezdett, fizikailag is kirepített otthonról. Elindultam sétálni, csak úgy vittek a lábaim, nem is gondolkodtam, hová megyek.

Öntudatlanul a közelünkben lévő lovarda felé vettem az irányt. Közben zakatolt a szívem a benne forgó érzelmektől.

A kérdések tengere

Mi ez az egész? Mit akar tőlem? Miért érzek ilyen intenzíveket? Miért emel és taszít egyszerre? Zakatolt a fejemben. Kiabálni akartam, közben meg csak potyogtam a könnyeim. Megérintődöttség. Ez a legtalálóbb szó arra, amit éreztem. Mintha valaki vagy valami megérintette volna a lelkem, és azt mondta volna:

A válaszok

Te is én is pontosan tudjuk, ki vagy te, és mi a dolgod a világban. Amikor félsz, és ezáltal halogatod a dolgokat, az egód győzedelmeskedik. Ő ragaszkodik a megszokotthoz. A te utad a folyamatos áramlás. Minden adva van számodra, hogy éld, amit a leginkább adni tudsz magadból a világnak.

Maradj figyelmes, maradj kapcsolatban a belső hangoddal. Ott mindig hallod az igazi éned üzeneteit. Érzéseid jelzik, mennyire vagy közel, vagy éppen távol a vállalt küldetésedtől. A küldetésed nem teher számodra, igazából ez az egyetlen, amiben maradéktalanul jól érzed magad. Vezetve vagy, vigyázzák minden lépésed.

Maradj kapcsolatban…

Kapcsolatban önmagammal. Mintha tényleg többen lennénk bennem. Van, amelyik űz és hajt, van, amelyik játszana velem, és van, amelyik kiáradva alkot. Az áradva alkotást szeretem a legjobban. Ilyenkor békét, időtlenséget és zabolázatlan kreativitást élek meg.

Zabolázatlan kreativitás

Ez lett a megfejtése a ló felbukkanásának a napjaimba. A ló szabad, játékos és kapcsolódó állat. Képes figyelni magára, ezáltal csak olyanokkal szeret együtt lenni, akik félelem nélkül, nyitott szívvel kapcsolódnak vele. Ha valaki félelemmel közelít hozzá, ő is félelemmel válaszol.

Vagyis képtelenség jóban lennem önmagammal, úgy, hogy közben félek a saját magam vállalt feladatomtól.

A történtek után két nappal ismét elmentem a lovarda felé, most már tudatosan is keresve a kapcsolódást.

Villámgyors visszajelzést kaptam a fent leírtakra. Elindultam az egyik karámban lévő ló felé, és akkor még nem realizáltam, hogy pici félelem volt bennem. Olyan nagy állat és mégis mit fogok tenni, amikor közel ér hozzám – bukkant fel bennem tudattalanul. Merthogy ő nagy sebesen elindult felém, és mikor megérezte a félelmem, jobbra fordult, elment másfelé. Hú, gondoltam, gyorsan korrigálom a viszonyulásom. Szívemre figyelve, szeretettel közelítettem a második ló felé, amelyik kíváncsian elindult felém. Most már jobban csinálhattam, mert meg sem állt a karám széléig, ahol álltam, és bár megsimogatni elsőre nem engedte magát, a felé nyújtott friss fűféléket elfogadta. Csodás érzés volt a bizalmát élvezni. Megnyugtató, természetes érzés járt át.

Este volt már, felnézve az égboltra rengeteg csillagot is láttam. Tücskök ciripeltek, lovak legelésztek, és az mindez igazán békés és természetes volt. Hálát éreztem, hogy átélhetem ezt az élményt. Ez az a közeg, amiben  leginkább önmagam tudok lenni.

Tanulságok

Spirituális lények vagyunk, tele bölcsességgel, melyek leginkább a belső hangon keresztül nyilvánulnak meg.

Mindannyiunknak van olyan közege, ahol teljesnek, szabadnak és boldognak érezzük magunkat.

Van egy küldetésünk, amit ebben a földi életünkben terveztünk megvalósítani. Belső hangunk újra és újra üzenetet küld, hogy jelezze, mennyire közel, vagy épp távol kerültünk a saját magunk választotta úttól.

A csend és az egyedüllét pillanatai segítenek fogadóvá válni, kapcsolódni.

A belső hang által vezérelve

Sok-sok embert ismerek, aki meghallotta már a belső hangja üzenetét, és elindult a saját maga választotta úton.

Öröm látni a legváltozatosabb történetüket. Hivatásról, életútról, „véletlenekről”, választásokról.

Hiszem, hogy egyik feladatom megosztani ezeket a történeteket másokkal. Megálmodtam ezt, és kitaláltam a formáját is. A Tehetség napja néven indítottam útnak egy programot, amiben találkozhatunk egymással, inspirálódva, önfeledten játszva, ismerkedve, beszélgetve. Márciusban volt az első, és 2017.11.26-án lesz a következő. ITT olvashatsz a programról bővebben. Aki ott volt, nagyon élvezte.

Gyere, és találkozz olyan hétköznapi emberekkel, akik immár azt csinálják, amit igazán szeretnek. Tapasztald meg, hogy ők is ugyanolyan emberek, mint te, és nem könnyebb az életük a választásuk miatt, ám biztos, hogy bármilyen nehézségen átsegíti őket a belső bizonyosságuk, hogy van valami, amit igen jól tudnak képviselni a világban. Ami talán nem csak lehetőség, hanem felelősség is számukra, hogy kiálljanak vele a világ elé.

Honnan tudom mindezt? Én is egy vagyok közülük.

Neked mit mond a belső hangod? Mi dolgod a világban? Mit szeretnél igazán csinálni?

Találkozzunk november 26-án!

Előzetes jelentkezés: marianna@sajatutadon.hu

Szeretettel várlak.

Marianna

További aktualitásokról, programokról hírlevélben értesülhetsz

Kövess itt is

Figyelmedbe ajánlom az alábbi felületeket is:

Legutóbbi bejegyzések

A problémák természete

Hajlamosak vagyunk címkéket aggasztani dolgokra, különösen, ami az elképzeléseinktől eltérőket illeti. Várunk valamit, nem úgy alakul, és máris gigantikus probléma

A dolgozó ember lehet boldog is

Hogyan lát minket felnőtteket a tini generáció a munka-hivatás terén? Te szoktál beszélgetni tinikkel? Tudod, hogyan gondolnak ránk, felnőttekre? Mit

Ezek is érdekelhetnek