Merni álmodni

Bejegyzés megosztása

Sokat hallhatunk hasonló buzdító jelmondatokat: Élj szabadon! Merj álmodni! Legyél a jelenben!

De van, akire egyáltalán nem pozitívan hat egy-egy ilyen mondat. Sőt, ettől csak még szorongóbb lesz. Szabadon élni? Hogyan? Egyedül 3 gyermeket nevelve például…?

Azt hiszem, ideje tudni, mire is valók igazán ezek a „hurrá optimista” mondatok.

Az életünk tele van helyzetekkel, amik a rá aggatott címkéktől lesznek jók, vagy rosszak. Miközben a helyzetek olyanok, amilyenek. Egy részük úgy jó, ahogy van, és örülünk nekik, egy másik részük pedig kihívás, és megoldásra vár. Tőlünk. Ami mókás, hogy nem ritkán maguktól is megoldódnak.

Ami nem mindegy, hogy milyen lelkülettel tesszük a dolgunkat, és mit kezdünk a kihívást jelentő, megoldásra váró szituációkkal.

A történések jönnek-mennek. A lelkünk az, amire mi magunk is képesek vagyunk vigyázni, történjék bármi is.

Hogyan lehet elérni, hogy a lelkünk mindig megkapja tőlünk a szükséges figyelmet, támogatást? Hogy olyan módon szolgáljon minket, ami által érezhetjük az életünk hajtómotorját, az örömöt, a hálát, a lelkesedést?

Erre a saját bevált gyakorlataimat osztom meg veled, bízva abban, hogy ötletet tudsz meríteni belőlük.

Röviden azt tudnám mondani, hogy behangolom magam. Újra és újra. Arra a frekvenciára, ahol szeretek lenni. Így az életem teremtőjévé – és nem elszenvedőjévé – válok. Ehhez különféle bevált praktikáim vannak.

Reggel a szokásos ébredési szertartásaim után jógázom egyet. Ez az egyetlen olyan szokásom, ami sosem marad el. Akkor sem, ha nagyon korán kell indulnom valahová. Ez nem jelenti azt, hogy mindig kicsattanó lelkesedéssel kezdek neki. De azt igen, hogy mindig jól esik a végén érezni a felturbózó hatását. Néha elgondolkodom, e nélkül mégis hogyan ébredne fel a testem?

A következő varázseszköz számomra a zene. Ha pörögni szeretnék, akkor ritmusos zenét keresek, ha nyugalomra van szükségem, akkor andalítót. Ez úgy hat rám, mint egy infúzió. Egyenesen a véráramomba kerül.

Ugyancsak hatásos számomra az építő beszélgetések hallgatása. Az üresjáratokban (pl. mosogatás, főzés, takarítás) előszeretettel veszek elő inspiráló előadásokat, beszélgetéseket, amik pozitív kimenetelűek és a témái az érdeklődési körömbe esnek.

Mivel nagyra értékelem ezeket, a saját területemen én is elkezdtem készíteni inspiráló interjúkat. Azokat az embereket kérdezem, akik a hivatásukat élik, gyakorolják, akik élvezik, hogy azt teszik, ami lelkesíti őket. Értéket adva másoknak.

Az Irányváltó podcast legfrissebb epizódjában Faragó Bélával beszélgettem, aki 1986-ban hozta létre első vállalkozását, ami akkoriban extrém bátor húzásnak számított. Béla azt mesélte, hogy mindig voltak vágyai, álmai. Ahogyan hullámhegyei és hullámvölgyei is. Hogyan lehet jól szörfözni ezeken a hullámokon? Megtudhatjuk a beszélgetésből.

A fenti rezgésemelő módszerek mind egészségesnek mondhatók. Következzen most egy némiképp megosztó is, hogy ne hidd, hogy csupa rózsaszín dolgot teszek.

Hm, van, amikor be kell vetnem egy jó kis szénhidrát bombát. Amikor úgy érzem, kiürültek a raktáraim, egy gyümölcs aszalvány szeletkét eszem. Szerencsére egyre nagyobb a választék az adalék- és édesítőszer mentes szuper finom nasikból. És nem csak bioboltokban. Lidl, Rossmann, DM, Spar áruházakban is szoktam találni.

A címre visszatérve a kedvenc módszerem még a vágyaimmal való találkozásra a montázsok készítése, amit kivágott magazin fotókból készítek. Ez mindig beválik! Vizuális élményt ad, plusz a fizikai aktivitás kikapcsolja az agyam túlgondoló részét. Ez már önmagában felszabadító!

Baráti beszélgetések során is szárnyra tud kapni a képzelőerőm, plusz olyan programokon való részvétel során is, ahol motivált, tettre kész emberekkel találkozom.  

Utolsóként a természetben való sétáimat említem. Ez tipikusan akkor érint meg leginkább, amikor egyedül vagyok. A fák, bokrok, fűszálak, a madarak hangja, a tiszta levegő olyan elegyet alkot, ami felszabadítja a kreatív energiáimat. Imádom!

Mik a te bevált módszereid?

Kérlek, oszd meg velem válaszlevélben! Nagyon kíváncsi vagyok rá!

Szeretettel,

Marianna

Kövess itt is

Figyelmedbe ajánlom az alábbi felületeket is:

Legutóbbi bejegyzések

A problémák természete

Hajlamosak vagyunk címkéket aggasztani dolgokra, különösen, ami az elképzeléseinktől eltérőket illeti. Várunk valamit, nem úgy alakul, és máris gigantikus probléma

A dolgozó ember lehet boldog is

Hogyan lát minket felnőtteket a tini generáció a munka-hivatás terén? Te szoktál beszélgetni tinikkel? Tudod, hogyan gondolnak ránk, felnőttekre? Mit

Ezek is érdekelhetnek